Artikel top billede

Kinesiske Tencent fyrer 70 medarbejdere og blacklister 13 virksomheder i bestikkelsessag

En bestikkelsessag har fået Wechat-ejeren Tencent til at fyre 70 medarbejdere og sortliste en række leverandører.

Tencent, der står bag Kinas største sociale medie Wechat, har netop fyret 70 medarbejdere på grund af bestikkelse og underslæb.

Samtidig har selskabet sortlistet 13 virksomheder fra at indgå fremtidige kontrakter med virksomheden, skriver Reuters.

Tencent oplyser tirsdag, at man desuden har indrapporteret 10 personer til de kinesiske myndigheder grundet deres handlinger.

Landets myndigheder har de seneste år slået hårdt ned på korruption, og derfor har de store tech-selskaber intensiveret sine egne undersøgelser af diverse uregelmæssigheder, lyder det.

Tilbage i 2019 begyndte Tencent på denne anti-korruptionskampagne, hvor der løbende er sket indberetninger til myndighederne.

I 2021 var der blandt andet en sag om en tidligere medarbejder fra musikafdelingen i Tencent, der modtog tjenester fra en leverandør, skriver mediet.

En anden sag involverede en medarbejder, der sad med sportsindhold, der profiterede på at benytte sig af et bestemt firma som leverandør.

Tencent står bag det udbredte Wechat-app, der benyttes af over en milliard kinesere. Appen kombinerer de elementer, man kender fra Facebook, men også meget andet såsom betalingsløsninger og computerspil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere