Artikel top billede

(Foto: Tesla)

Elon Musk satser stort på menneskelig robot: Kan blive større end Teslas bilforretning

Den menneskelignende Tesla-robot Optimus har potentiale til at blive endnu større end selskabets elbil-forretning, mener Elon Musk, der siger, at robotten bliver det vigtigste produkt for Tesla i 2022.

Der ligger i øjeblikket ualmindeligt mange ting på Teslas tallerken.

Tesla arbejder med at udvikle sin selvkørende software, Full Self Driving, og derudover arbejder selskabet stadigvæk på at lancere den meget omtalte Cybertruck, sportsvognen Tesla Roadster og lastbilen Tesla Semi.

Alle tre biler skulle have været lanceret for længst, men på grund af chipmangel og tilsandede forsyningskæder vil de nu tidligst være klar til lancering i 2023, sagde Elon Musk, Teslas topchef, i forbindelse med præsentationen af selskabets regnskab onsdag aften.

Ikke desto mindre mener Elon Musk, at det vigtigste produkt, som virksomheden kommer til at arbejde på i 2022 er et helt andet.

Kan blive større end bilforretningen

Det bliver den menneskelige-robot Optimus Human Robot, som Tesla første gang introducerede verden for i august 2021, og som selskabet ved den lejlighed sagde, at det forventede at være klar med en prototype af i 2022.

Optimus-robotten – også kaldet Tesla Bot - vil ifølge Elon Musk kunne bidrage til at reducere den aktuelle mangel på arbejdskraft og overtage farlige og fysisk krævende jobfunktioner

”Optimus har potentialet til med tiden at blive mere signifikant end vores bilforretning,” sagde Elon Musk under det såkaldte earnings call i forbindelse med præsentationen af regnskabet.

Her vurderede Elon Musk, at Optimus sandsynligvis først vil blive taget i brug af Tesla selv.

”Den vil kunne bruges til at flytte dele rundt på fabrikken og den slags,” sagde Elon Musk.

En kraftfuld udviklingsplatform

Andrej Karpathy, der er Teslas direktør for kunstig intelligens, skriver ligeledes i et LinkedIn-opslag, hvor han offentliggør en række jobopslag, at han mener at Tesla-robotten som gør brug af den teknologi, som Tesla også anvender i sin selvkørende software til biler, kan blive en af verdens betydningsfulde platforme for kunstig intelligens.

”Alt det vi har lært, bruger vi nu i forbindelse med vores menneskelige robot Tesla Bot, som jeg mener er på vej til at blive den mest kraftfulde udviklingsplatform for kunstig intelligens,” skriver han.

Elon Musk har tidligere oplyst, at det forventes at Optimus bliver 173 centimeter høj og får en vægt på 57 kilo.

Teslas regnskab viste i øvrigt, at selskabet i 2021 landede en rekord omsætning på 117 milliarder kroner og en bundlinje på 36 milliarder kroner.