Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Tech-rigmænd har tabt mere end 600 milliarder kroner alene i januar

Verdens rigeste it-milliadærer har tabt milliarder af kroner i løbet af den første måned i 2022. Fladet kommet dog efter historisk store stigninger i rigmændenes formue efter coronakrisen.

Formuerne hos verdens rigste tech-milliardærer er skrumpet betydeligt i løbet af den seneste måned.

Elon Musk har set det største svind i formuen på hele 353 milliarder kroner alene i løbet af januar. Jeff Bezos, der står bag internetportalen Amazon har tabt 182 milliarder kroner, mens de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin begge har mistet mere end 78,5 milliarder kroner.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Mark Zuckerberg er også blevet ramt på økonomien de seneste 30 dage. Tabet for grundlæggeren af Facebook lyder på knap 100 milliarder kroner.

De massive milliardtab for de amerikanske it-rigmænd kommer efter flere af dem har kunne notere sig imponerende stigninger i formuen efter coronakrisen.

For Elon Musk kommer faldet i formuen efter flere omgange, hvor Elon Musk har betalt flere skatteregninger på adskillige milliarder kroner.

Skatteregningen var et efterslæb, som Musk manglede at betale for forgående år, og det fik ham blandt andet til at sælge ud af en række af sine aktier i Tesla.

Tesla-rigmanden Elon Musk kan samtidig notere sig, at han i oktober kunne kalde sig den første mand nogensinde med en formue på 300 milliarder dollar.