Artikel top billede

Podcast: Virkeligt grumme historier fra det hinsides

The NoSleep Podcast opdaterer den mundtlige fortælling med velproducerede gyserhistorier sakset fra Reddit-forum med 15 millioner medlemmer.

I en ikke alt for fjern fortid var historier om spøgelser og det overnaturlige en selvfølgelig del af livet.

Dels var der endnu flere fænomener, man ikke forstod. Dels skulle vore tipoldeforældre jo have tiden til at gå med et eller andet på de lange, mørke aftener, mens vinden tudede udenfor. Endelig var efterlivet bogstaveligt talt aldrig længere væk end døden i barselssengen eller en betændt skramme.

En rigtig saftig fortælling om spøgelser eller hævngerrige, overnaturlige væsener var også nyttig, når man skulle holde børn væk fra høloftet eller den bundløse mose.

I dag har vi horrorfilm, der også kan være temmelig stygge. Men spøgelseshistorier er nu engang bundet tæt op på den mundtlige fortælletradition og det er præcis dén, som The NoSleep Podcast med dygtighed og stor succes har dyrket i over ti år.

Det meste indhold er sakset eller inspireret af historier fra det meget aktive Reddit-forum r/nosleep, hvor mere end 15 millioner brugere læser og fortæller (angiveligt) selvoplevede overnaturlige oplevelser til hinanden.

The NoSleep Podcast tager skridtet videre og genfortæller historierne med stemmeskuespillere, professionel produktion og lydeffekter.

De fleste historier er relativt korte, og man kommer typisk omkring 4-5 stykker undervejs i en episode af en times varighed.

Men med mere end 500 episoder er der også ekstremt mange fortællinger at vælge mellem, og det kan ærligt talt virke lidt overvældende at give sig i kast med.

Så vil man have gode bud på de allerbedste episoder, er der hjælp at hente fra the wisdom of the crowd. Eksempelvis på tjenesten Ranker, hvor man kan stemme om alt muligt og umuligt.

Og her er netop en liste over de 25 allerbedste historier i The NoSleep Podcast. Nyttigt, hvis man bliver træt bag rattet på en lang biltur eller af en anden årsag bare er nødt til at holde sig vågen lidt endnu. Producenterne har også selv udvalgt nogle gode episoder at starte med.

Derefter er udfordringen så måske blot, om man kan falde i søvn, når man endelig lægger sig til rette i sin lune seng. Men den tid, den sorg.

Læs også mere om The NoSleep Podcast her.