Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EG Køber dansk softwarevirksomhed / E-handel på mobilen overhaler computeren / Google-ejer nærmer sig markant værdiansættelse

EG Køber dansk softwarevirksomhed. E-handel på mobilen overhaler computeren. Google-ejer nærmer sig markant værdiansættelse. Selvkørende Tesla ramt af alvorlig fejl. Spotify på vej til at blive storsponser for F.C. Barcelona.

Godmorgen denne torsdag morgen, hvor vi endnu engang kigger på dagens korte it-nyheder.

Det er fortsat Jakob Schjoldager bag tasterne, og har sammensat dagens morgen-briefing.

EG Køber dansk softwarevirksomhed

Den danske it-kæmpe EG har købt softwarevirksomheden Unoit.

It-selskabet leverer software, der understøtter og sikrer uddannelsesvejledningen for alle unge i alderen fra 12-24 år, til danske kommuner.

“Unoit og deres software er et perfekt match for EG og vores eget studiesystem, EG LUDUS Suite. Vi har nu en meget stærkere produktportefølje til både offentlige og private uddannelsesinstitutioner", siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Parterne oplyser ikke prisen på handlen men Unoit har syv medarbejdere, der holder til i Hvidovre uden for København.

E-handel på mobilen overhaler computeren

Forbrugerne kommer til at handle mere på sin mobiltelefon end de gør på computeren i løbet af 2022.

Det viser en analyse fra Dansk Erhverv, der har fremskrevet danskernes onlinehandel på de to platforme.

”Når vi ser i de sidste mange E-handelsanalyser, så er udviklingen ganske tydelig: mobilen haler ind på computeren som forbrugernes foretrukne købsdevice. Og i år vurderer vi, at den vil overhale computeren og snuppe 1.pladsen,” siger Simon Bjerremann om analysen.

Krydset der giver mobiltelefonen fordelen vil ifølge prognosen først ske hen mod slutningen af året. I dag er det lige under 40 procent af alt handel på nettet der foregår vi en smartphone.

Google-ejer nærmer sig markant værdiansættelse

Alphabet, der er selskabet bag it-giganten Google, kunne tidligere på ugen præsentere et rekordregnskab.

Det betyder, at selskabet nu nærmer sig en magisk grænse med en værdiansættelse på 2.000 milliarder dollar.

Hvis Alphabet krydser den magiske grænse så kommer de i liga med Apple og Microsoft, der begge har en værdi, der har oversteget 2.000 milliarder.

Google-ejeren oplevede en stigning i aktiekursen på otte procent umiddelbart efter selskabet præsenterede sit regnskab onsdag.

Selvkørende Tesla ramt af alvorlig fejl

Tesla tilbagekalder selvkørende-software, der er ramt af gravende fejl.

Bilerne kørte blandt andet direkte forbi stopskilte og det har fået Tesla til at tilbagekalde softwaren.

Såvel som i Danmark er det også et lovkrav, at bilen skal bremse, når den møder et stopskilt uanset om, der er trafik eller ej. Det skriver AP News.

Tesla kommer til at tilbagekalde den selvkørendesoftware gennem onlineopdateringer hos de bilejere, hvor den er rullet ud.

Spotify på vej til at blive storsponser for F.C. Barcelona

Musiktjenesten er undervejs med et nyt partnerskab med den spanske fodboldklub F.C. Barcelona.

De to parter er ifølge flere spanske medier i gang med at forhandle om en kontrakt om samarbejdet, skriver Ekstra Bladet.

Hvis samarbejdet falder på plads, så betyder det også at fodboldklubbens ikoniske hjemmebane skal have nyt navn. Aftalen ser ud til også at indeholde et navneskift, så klubbens spillere fremover skal løbe på banen på Camp Nou Spotify.