Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Mark Zuckerberg taber trecifret milliardbeløb på en enkelt dag efter katastroferegnskab

Mark Zuckerbergs formue er skrumpet betydeligt efter hans selskab Meta præsenterede et regnskab, der har skuffet på flere områder.

Facebooks moderselskab Meta kunne tidligere på ugen præsentere et regnskab med tilbagegang i brugertal og tab på flere afgørende områder.

Det betyder samtidig et tab for Facebook-stifteren Mark Zuckerberg på 29 milliarder kroner eller godt 188 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tabet er kommet på en enkelt dag, hvor et markant fald af Metas aktiekurs har ført til at Zuckerbergs formue er skrumpet betydeligt.

Aktiekursen for Facebook-selskabet faldt 26 procent efter det seneste regnskab blev præsenteret. Det er det største fald en amerikansk virksomhed nogensinde har oplevet på en enkelt dag.

Det drastiske fald i aktiekursen betyder, at Facebook samtidig skrumpede 200 milliarder dollar i værdi. Omregnet til danske kroner lyder faldet på 1.298 milliarder kroner.

Tech-bosser presset

Faldet i Mark Zuckerbergs formue er et af de største nogensinde. Det slår dog ikke verdens rigeste mand Elon Musk, der i november måtte give afkald på 35 milliarder dollar på én dag.

Efter tårnhøje stigninger for mange amerikanske it-giganter er 2022 kommet fra start noget mere sløvt for de amerikanske tech-bosser.

Alene i januar har en stribe stiftere af kendte selskaber som Tesla, Google, Amazon og Facebook mistet mere end 600 milliarder dollar.