Artikel top billede

Taiwan vil bruge EU-samarbejde til at gøre sig uafhængig af amerikanske og asiatiske chip-forsyninger

Lige nu ses der på muligheder for et samarbejde mellem Taiwan og EU, der skal styrke begge parters position i forhold til den microchip-krise verden står i lige nu. I en ny plan har EU gjort kur til øen.

I EU-planen, der blev afsløret i tirsdag, opfordrer EU-Kommissionen til at lette finansieringsreglerne for innovative halvlederanlæg.

Planen nævner blandt flere førende virksomheder og lande Taiwan som en "ligesindet" samarbejdspartner, i kampen om at sikre microchips til produktion af elektronik i alle afskygninger.

Det skriver Reuters.

Taiwan er hjemsted for verdens største chipproducent TSMC. Og det ser ud til at Taiwan også gerne vil samarbejde med EU.

Taiwans udenrigsministerium bekendtgjorde i en erklæring, at ministeriet er glad for at se det stærke momentum i bilateral handel og investeringer mellem Taiwan og EU. I dokumentet hilser ministeriet det velkommen, at EU tillægger øen så stor betydning.

"I den post-pandemiske æra har Taiwan og EU enormt rum for samarbejde om omstrukturering af globale forsyningskæder såsom halvledere, industriel genopretning og styrkelse af demokratisk modstandskraft," lyder det.

Mere stille er der fra TSMC, der afviser at kommentere EU's tilnærmelser med den nye plan.

TSMC sagde i sidste måned, at det stadig var i de meget tidlige stadier af vurderingen af ​​en potentiel fab i Europa. TSMC bruger 12 milliarder dollars på chipfabrikker i USA.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere