Artikel top billede

Taiwan vil bruge EU-samarbejde til at gøre sig uafhængig af amerikanske og asiatiske chip-forsyninger

Lige nu ses der på muligheder for et samarbejde mellem Taiwan og EU, der skal styrke begge parters position i forhold til den microchip-krise verden står i lige nu. I en ny plan har EU gjort kur til øen.

I EU-planen, der blev afsløret i tirsdag, opfordrer EU-Kommissionen til at lette finansieringsreglerne for innovative halvlederanlæg.

Planen nævner blandt flere førende virksomheder og lande Taiwan som en "ligesindet" samarbejdspartner, i kampen om at sikre microchips til produktion af elektronik i alle afskygninger.

Det skriver Reuters.

Taiwan er hjemsted for verdens største chipproducent TSMC. Og det ser ud til at Taiwan også gerne vil samarbejde med EU.

Taiwans udenrigsministerium bekendtgjorde i en erklæring, at ministeriet er glad for at se det stærke momentum i bilateral handel og investeringer mellem Taiwan og EU. I dokumentet hilser ministeriet det velkommen, at EU tillægger øen så stor betydning.

"I den post-pandemiske æra har Taiwan og EU enormt rum for samarbejde om omstrukturering af globale forsyningskæder såsom halvledere, industriel genopretning og styrkelse af demokratisk modstandskraft," lyder det.

Mere stille er der fra TSMC, der afviser at kommentere EU's tilnærmelser med den nye plan.

TSMC sagde i sidste måned, at det stadig var i de meget tidlige stadier af vurderingen af ​​en potentiel fab i Europa. TSMC bruger 12 milliarder dollars på chipfabrikker i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere