Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Millioner af portugisere ramt af hackerangreb mod et landets største teleselskaber: 4G- og 5G-netværk lagt ned

Vodafones portugisiske enhed melder om et omfattende hackerangreb har ramt selskabets tjenester, herunder 4G- og 5G-netværket. Vodafone forsikrer, at personlige data ikke er kompromitteret som følge af hændelsen, som er i færd med at blive undersøgt.

Vodanfone er blevet ramt af et omfattende hackerangreb i Portugal.

Det skriver flere medier, herunder Retuers og Bleepingcomputer.

Angrebet har ført til landsdækkende lammelser, og har berørt Vodafones 4G- og 5G-datanetværk, SMS-tekster og tv-tjenester, lyder det.

I en erklæring meldte Vodafone, at selskabet oplevede tekniske problemer mandag aften, hvor tusindvis af kunder rapporterede, at de ikke var i stand til at foretage opkald eller få adgang til internettet på deres telefoner eller computere.

Senere står det klart, at Vodafone er ramt af et hackerangreb, som det beskriver som "et bevidst og ondsindet angreb, der har til formål at forårsage skade," skriver Bleepingcomputer.

Selskabet har siden været i fuld gang med
at genoprette normaliteten af ​​tjenester, og mobilbrug skal gradvist være ved at komme sig.

Tirsdag stod det klart, at 4G-netværket stadig var utilgængeligt, men at kunder i det meste af landet kunne bruge 3G (maks. 3MB/sek.).

Vodafone Portugal har mere end fire millioner mobiltelefonabonnenter i landet og yderligere 3,4 millioner hjemme- og forretningsinternetkunder.

"Den dybdegående efterforskning af den kriminelle handling, som vi blev udsat for, vil fortsætte på ubestemt tid og med inddragelse af de kompetente myndigheder," lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Vodafone har ikke afsløret detaljer om angrebet, men eksperter peger overfor Bleepingcomputer på, at ​​det tyder på et ransomware-angreb.