Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Salget af mikrochips rammer rekordhøjt niveau

Den massive efterspørgsel på computerchips har presset markedet til et rekordhøjt niveau. Antallet af solgte enheder er steget med mere end 26 procent på et enkelt år.

Efterspørgslen på mikrochips er nu så enorm at markedet har ramt et rekordhøjt niveau. I 2021 passerede salget af chips 500 milliarder dollar.

Det præcise beløb lyder på 555,9 milliarder dollar, og er en stigning på 26 procent sammenlignet med året før.

Tal fra den amerikanske brancheorganisation for chipproducenter (SIA) viser desuden, at efterspørgslen kommer til at stige signifikant, skriver erhvervsmediet CNBC.

Det er første gang nogensinde, at salget af de eftertragtede chips passerer 500 milliarder dollar, svarende til 3.722 milliarder danske kroner.

"I 2021, under den fortsatte globale mangel på chips, har producenterne af halvledere øget produktionen markant til usete niveauer for at imødekomme den høje efterspørgsel, der giver det rekordhøje salg af enheder, der er blevet sendt afsted, " siger formand og administrerende direktør for SIA, John Neuffer til CNBC.

Kina er fortsat det land i verden, der står for den største globale omsætning. Landet købte chips for 192 milliarder dollar alene i 2021, og står altså for knap halvdelen af den globale handel.

Den massive efterspørgsel har dog fået både USA og EU til at skrue op for sin egen produktion. I USA har Intel investeret massivt i nye fabrikker, mens EU har sat gang i en række initiativer, der skal styrke EU's placering på markedet.

EU-Kommissionen har som erklæret mål, at 20 procent af verdens chips skal produceres i EU's medlemslande inden 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere