Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Salget af mikrochips rammer rekordhøjt niveau

Den massive efterspørgsel på computerchips har presset markedet til et rekordhøjt niveau. Antallet af solgte enheder er steget med mere end 26 procent på et enkelt år.

Efterspørgslen på mikrochips er nu så enorm at markedet har ramt et rekordhøjt niveau. I 2021 passerede salget af chips 500 milliarder dollar.

Det præcise beløb lyder på 555,9 milliarder dollar, og er en stigning på 26 procent sammenlignet med året før.

Tal fra den amerikanske brancheorganisation for chipproducenter (SIA) viser desuden, at efterspørgslen kommer til at stige signifikant, skriver erhvervsmediet CNBC.

Det er første gang nogensinde, at salget af de eftertragtede chips passerer 500 milliarder dollar, svarende til 3.722 milliarder danske kroner.

"I 2021, under den fortsatte globale mangel på chips, har producenterne af halvledere øget produktionen markant til usete niveauer for at imødekomme den høje efterspørgsel, der giver det rekordhøje salg af enheder, der er blevet sendt afsted, " siger formand og administrerende direktør for SIA, John Neuffer til CNBC.

Kina er fortsat det land i verden, der står for den største globale omsætning. Landet købte chips for 192 milliarder dollar alene i 2021, og står altså for knap halvdelen af den globale handel.

Den massive efterspørgsel har dog fået både USA og EU til at skrue op for sin egen produktion. I USA har Intel investeret massivt i nye fabrikker, mens EU har sat gang i en række initiativer, der skal styrke EU's placering på markedet.

EU-Kommissionen har som erklæret mål, at 20 procent af verdens chips skal produceres i EU's medlemslande inden 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere