Artikel top billede

Klaus Holse og Peter Colsted kaster penge i dansk it-startup

Den danske fintech-startup AQRisk får en række prominente it-folk med i investorkredsen.

Den danske it-starup AQRisk får et par velkendte it-folk med i investorkredsen.

Det er Klaus Holse, tidligere SimCorp-topchef, Peter Colsted, tidligere topchef i Lessor og Capture One samt Georg Hetrodt, produktdirektør hos SimCorp, der alle har investeret samt indtaget plads i selskabets advisory board.

"De nye investorer bringer en enorm international erfaring og know-how fra top tech-selskaber som Simcorp og Microsoft, og de vil være instrumentale i at hjælpe AQRisk skalere internationalt," skriver AQRisk på sin LinkedIn-profil.

Med det nye hold af investorer vil selskabet begynde næste skridt på sin rejse, der handler om at vækste organisationen, skalere forretningen og udvide sin stærke "suite af løsninger til at hjælpe banker til at booste effektiv core-banking."

Det fremgår ikke, hvor stor en andel de nye investorer har købt eller prisen for den givne andel.

Det er Morten Virenfeldts, der leder AQRisk, hvis datadrevne løsninger sælges til den finansielle sektor.

AQRisk blev stiftet i 2015, men selskaber lancerede første produkt i midten af 2018. Siden har selskabet haft en høj vækst og har i dag 10 danske, finansielle institutioner i folden, herunder tre af landets største banker, skriver AQRisk på sin hjemmesiden.

Klaus Holse har indtil sidste år været topchef hos SimCorp. Efter en årrække, hvor SimCorp har oplevet gevaldigt vokseværk, valgte han at trække sig tilbage for at blive professioneltbestyrelsesmedlem samt investor.

Peter Colsted har for nogle år tilbage været topchef i Lessor. Senest var han direktør i kameravirksomheden Phase One. Herefter har han blandt andet indtaget posten som bestyrelsesformand i it-selskabet Schultz.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?