Artikel top billede

Klaus Holse og Peter Colsted kaster penge i dansk it-startup

Den danske fintech-startup AQRisk får en række prominente it-folk med i investorkredsen.

Den danske it-starup AQRisk får et par velkendte it-folk med i investorkredsen.

Det er Klaus Holse, tidligere SimCorp-topchef, Peter Colsted, tidligere topchef i Lessor og Capture One samt Georg Hetrodt, produktdirektør hos SimCorp, der alle har investeret samt indtaget plads i selskabets advisory board.

"De nye investorer bringer en enorm international erfaring og know-how fra top tech-selskaber som Simcorp og Microsoft, og de vil være instrumentale i at hjælpe AQRisk skalere internationalt," skriver AQRisk på sin LinkedIn-profil.

Med det nye hold af investorer vil selskabet begynde næste skridt på sin rejse, der handler om at vækste organisationen, skalere forretningen og udvide sin stærke "suite af løsninger til at hjælpe banker til at booste effektiv core-banking."

Det fremgår ikke, hvor stor en andel de nye investorer har købt eller prisen for den givne andel.

Det er Morten Virenfeldts, der leder AQRisk, hvis datadrevne løsninger sælges til den finansielle sektor.

AQRisk blev stiftet i 2015, men selskaber lancerede første produkt i midten af 2018. Siden har selskabet haft en høj vækst og har i dag 10 danske, finansielle institutioner i folden, herunder tre af landets største banker, skriver AQRisk på sin hjemmesiden.

Klaus Holse har indtil sidste år været topchef hos SimCorp. Efter en årrække, hvor SimCorp har oplevet gevaldigt vokseværk, valgte han at trække sig tilbage for at blive professioneltbestyrelsesmedlem samt investor.

Peter Colsted har for nogle år tilbage været topchef i Lessor. Senest var han direktør i kameravirksomheden Phase One. Herefter har han blandt andet indtaget posten som bestyrelsesformand i it-selskabet Schultz.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere