Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Nye krav på vej til Microsoft-brugere ved installation af Windows 11 Pro

Der kommer nye krav til installation af Windows 11 Pro, som brugerne skal være opmærksomme på. Kravene bliver de samme, som der lige nu er gældende for Windows Home.

Der sker ændringer for nye brugerne af Microsofts styresystemer.

Senere i år vil det kræve internetforbindelse og en Microsoft-konto at installere Microsoft Pro – ligesom det i dag er gældende for Home.

Det skriver medierne MSpoweruser og ZDnet.

Det sker som en del af den nye Test build 22557.

Microsoft har tidligere haft Windows 11 Pro som den version af Windows, aom en bruger kunne få, hvis vedkommende ikke havde internetforbindelse eller en konto hos Microsoft, men det står nu til at ændre sig.

Derfor kan det i fremtiden blive svært for brugere, som ikke ønsker en Microsoft-konto.

"I lighed med Windows 11 Home-udgaven kræver Windows 11 Pro-udgaven nu kun internetforbindelse under den indledende enhedsopsætning (OOBE). Hvis du vælger at konfigurere enheden til personlig brug, er MSA også påkrævet til konfigurationen. Du kan forvente, at der kræves en Microsoft-konto i efterfølgende WIP-flyvninger," fremgår det af et blogpost fra Microsoft.

Ændringen stemmer overens med udviklingen, der har været den seneste tid, da Microsoft stillede samme krav til Windows Home tilbage i oktober 2021.

Der har tidligere været smuthuller til at undgå denne type krav med Windows Home med nogle smutveje. For eksempel har brugere kunne slukke for Network Connection Flow under opsætning, men denne mulighed er blevet afskaffet, skriver MSpoweruser.

Det er endnu ikke meldt ud, præcis hvornår ændringen officielt træder i kraft.