Artikel top billede

(Foto: PR)

Microsoft lancerer Android-apps til Windows 11

Android-apps kommer nu til Windows 11. Det er en del af en række funktioner, som kommer til styresystemet, afslører Microsoft.

Brugere af Windows kan se frem til en hverdag, hvor deres styresystem lever i harmoni med konkurrentens produkter.

Googles Android-apps bliver nemlig tilgængelige på Microsofts Windows 11.

Det oplyser Microsoft.

I første omgang er det dog kun i USA.

De nye apps vil være tilgængelige for Windows-brugere gennem et preview via Amazon Appstore, hvor der vil være et udvalg på over 1.000 spil og apps. Hidtil har kun omkring 50 apps og spil været tilgængelige for Windows Insidere.

Tirsdag annoncerede Microsoft så, at de tilføjer en lang række nye apps.

For at kunne se dette preview, skal brugerne gå ind på Microsoft Store, vælge opdateringer i Microsoft Stores bibliotek og finde Amazon Appstore.

Når brugeren så har fundet den ønskede app, kan den downloades gennem Amazon Appstore. Når brugeren installerer én Android-app, vil Windows automatisk installere Amazon Appstore.

Andre nye funktioner

Udover Amazon Appstore previewet er der også annonceret en række andre tilføjelser.

Der bliver mulighed for at slå lyden til og fra samt dele alle vinduer fra proceslinjen. Der kommer en ny vejrikon, som vil blive den nye indgang til Windows vejr-widget.

Det bliver derudover muligt at se dato og ur på flere skærme på en gang. Derudover får Media Player-appen og Notesblok-appen nyt design.

Notesblok vil blandt andet få en dark mode og mere afrundede hjørner. Media Player vil få et design, som passer mere til stilen i Windows 11, og derudover vil alle musik- og videomapper på c’en automatisk blive vist inde i appen.