Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet)

Datatilsynet vil opmande kraftigt på it-sikkerhedsområdet: Drømmer om at få lige så mange sikkerhedsfolk som jurister

Datatilsynet er på jagt efter nye medarbejdere og vil især forsøge at opmande med it-sikkerhedskonsulenter. Målet er, at halvdelen af tilsynets ansatte skal være it-sikkerhedsfolk, den anden halvdel jurister.

Datatilsynet er på udkig efter nye medarbejdere i stor stil, og det jurist-tunge tilsyn ønsker sig især flere it-sikkerhedskonsulenter.

Direktør Cristina Angela Gulisano siger til ITWatch, at der ikke er sat et bestemt antal på i jagten efter nye medarbejdere.

Men målet er, at tilsynet kommer til at bestå af 50 procent jurister og 50 procent it-sikkerhedskonsulenter, meddeler hun.

Datatilsynet har i dag en overvægt af jurister, i det tilsynets it-sikkerhedsteam i dag kun består af fem medarbejdere.

Datatilsynet har i dag i alt omkring 65 medarbejdere.

Cristina Angela Gulisano er selv jurist.

Hun fortæller, at Datatilsynet er klar til at investere i efteruddannelse.

“Mange it-sikkerhedskonsulenter har ikke en formel uddannelse. De har måske en bachelor og er så allerede fisket ud i en stilling i en virksomhed. Det går vi ikke så meget op i. Det handler mere om, hvad du kan, og om du falder ind i vores gruppe af medarbejdere,” siger Cristina Angela Gulisano til mediet.

Hun fortalte allerede i december om jagten på it-sikkerhedskonsulenter samt på folk til at løfte en hel række nye opgaver.