Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ukraines regering ramt af endnu et massivt DDoS-angreb

Flere ukrainske regeringsorganer er blevet udsat for et overbelastningsangreb, der har fået hjemmesider til at gå i sort.

Ukraines regering er igen blevet ramt af en massivt DDoS-angreb.

En lang række regeringshjemmesider blev sendt til tælling onsdag eftermiddag.

Det oplyser Mykhailo Fedorov, Ukraines minister for digital transformation.

Angrebet, der også ramte en række hjemmesider for ukrainske banker, parlamentet og udenrigsministeriet, begyndte klokken 16 lokal tid. Omkring to timer efter var overbelastningsangrebet overstået, skriver CNBC.

Ministeren har ikke oplyst hvor omfangsrig skadefølgerne har været efter angrebet.

Hvor angrebet stammer fra er endnu ikke blevet bekræftet. Men det sker alt imens Rusland fortsat positionerer tropper ved Ukraines grænser.

Forrige uge blev Ukraines to største banker samt udenrigsministeriet ramt af et lignende angreb, der fik hjemmesiderne til at gå i sort. Her lød konklusionen fra amerikanske efterretninger, at Rusland stod bag angrebet.

Tirsdag denne uge har den amerikanske præsident Joe Biden været ude at sige, at Rusland er begyndt at invadere Ukraine. Det skete efter den russiske præsident Vladimir Putin beordrede tropper ind i to ukrainske udbryder-regioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere