Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ukraines regering ramt af endnu et massivt DDoS-angreb

Flere ukrainske regeringsorganer er blevet udsat for et overbelastningsangreb, der har fået hjemmesider til at gå i sort.

Ukraines regering er igen blevet ramt af en massivt DDoS-angreb.

En lang række regeringshjemmesider blev sendt til tælling onsdag eftermiddag.

Det oplyser Mykhailo Fedorov, Ukraines minister for digital transformation.

Angrebet, der også ramte en række hjemmesider for ukrainske banker, parlamentet og udenrigsministeriet, begyndte klokken 16 lokal tid. Omkring to timer efter var overbelastningsangrebet overstået, skriver CNBC.

Ministeren har ikke oplyst hvor omfangsrig skadefølgerne har været efter angrebet.

Hvor angrebet stammer fra er endnu ikke blevet bekræftet. Men det sker alt imens Rusland fortsat positionerer tropper ved Ukraines grænser.

Forrige uge blev Ukraines to største banker samt udenrigsministeriet ramt af et lignende angreb, der fik hjemmesiderne til at gå i sort. Her lød konklusionen fra amerikanske efterretninger, at Rusland stod bag angrebet.

Tirsdag denne uge har den amerikanske præsident Joe Biden været ude at sige, at Rusland er begyndt at invadere Ukraine. Det skete efter den russiske præsident Vladimir Putin beordrede tropper ind i to ukrainske udbryder-regioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere