Artikel top billede

Uafhængigshedspladsen i den ukrainske hovedstad Kiev. (Foto: Silver Ringvee)

It-sikkerhedsekspert Peter Kruse advarer danske virksomheder mod cyberangreb fra Rusland: Hæver trusselsniveau markant

Ruslands invasion af Ukraine får den danske it-sikkerhedsekspert til at advare danske virksomheder om mulige cyberangreb.

Danske virksomheder bør forberede sig på omfattende hybride cyberangreb fra Rusland, lyder advarslen fra den danske it-sikkerhedsekspert Peter Kruse.

"Op med de digitale barrikader. Når Putin taler om aktioner, vi aldrig har set før, behøver det ikke nødvendigvis at være nukleare og dommedags retorik, men derimod angreb mod infrastruktur og kommercielle interesser," skriver Peter Kruse på Twitter.

Advarslen kommer efter Rusland natten til torsdag invaderede Ukraine, og har angrebet landet flere steder i løbet af dagen.

Samtidig opgraderer selskabet CSIS Group, som er stiftet af Peter Kruse, sin trusselsvurdering fra niveau tre til niveau fem, der er det højeste trusselsniveau selskabet arbejder med.

"Det sker efter den russiske invasion af Ukraine og den overhængende risiko, der er for omfattende hybride angreb," skriver sikkerhedseksperten til selskabets danske kunder.

Seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier Flemming Splidsboel har tidligere forklaret over for Computerworld, at en russisk invasion af Ukraine også vil omfatte en regulær krig i cyberspace.

Danske Bank har også tidligere fortalt, at banken forbereder sig på at kunne blive ramt af cyberangreb, hvis Rusland vælger at udføre cyberangreb der skal destabilisere lande i vesten.