Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hacket ejendomsmægler er vred - og vil have mange flere penge til politiet

Podcast: Bliver du hacket er der ingen hjælp at hente. Men det vil en vred ejendomsmægler ændre på. Høre mere i den seneste episode af Computerworlds podcast - som også har besøg af Årets bil, Hyundai Ioniq 5.

I forrige uge blev ejendomsmæglere som Nybolig, Estate og RealMæglerne lagt ned af et hackerangreb. For de værst ramte var systemer og hjemmesider nede i godt en uges tid. Alene for RealMæglerne kommer den samlede regning nok til at løbe op i omkring 10 millioner kroner.

Det er på trods af, at leverandøren Support It Network lukkede ned for 70 kunder, så snart de udenlandske hackere ramte selskabet.

Det sker jo desværre. Men det, som virkeligt har gjort nogle af de ramte vrede, er den totale mangel på reaktion fra politiets side.

Derfor er der nu et borgerforslag på vej fra RealMæglernes direktør, Preben Merrild Angelo, der skal råbe politikerne op. Et forslag som kræver at politikerne skaber et overblik over, hvor mange danske virksomheder, som hvert år rammes.

Det kan du høre om i denne episode af Inde i Maskinen hvor sikkerhedsjournalist Ditte Vinterberg Weng fortæller om angrebet, og hvad der sker nu med borgerforslaget.

Årets bil er med

Hør også om Årets bil, Hyundai Ioniq 5. For vores testredaktør Niels de Boissezon har kørt i bilen den seneste uge og har tre plusser og tre minusser med – og det er sidst i podcasten.

Vært på podcasten er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Lyt herunder eller - eller lyt til den via iTunes | RSS | Spotify. Du kan også finde alle udgaver af Inde i Maskinen her.