Artikel top billede

Microsoft på vej med en opdatering for at mindske forekomsten af den berygtede "blue screen of death"

Microsoft arbejder på en opdatering i en preview-version, som kan mindske et af styresystemets mest berygtede fejl.

Måske har du selv oplevet at få stopfejl, blå skærm eller blue screen of death, som det også kaldes.

Det opfattes som en af de mest irriterende fejl, der kan opstå på for en pc-bruger.

Men nu er Microsoft på vej med, hvad der forhåbentlig bliver en løsning på en del af probelemet.

Selskabet har nemlig udgivet den valgfrie KB5011563 kumulative opdaterings-preview til Windows 11.

Det skriver Bleepingcomputer.

Denne opdatering kommer med rettelser til de stopfejl, der udløser den blå skærm.

Lige nu er der tale om en preview-version, men ifølge mediet forventes det, at opdateringen er tilgængelig på Patch Tuesday 12. april.

For at installere den kommende KB5011563-opdateringen skal Windows-brugere gå til ’Indstillinger’ og derefter vælge ’Windows Update’ og manuelt trykke 'Søg efter opdateringer'. Eftersom der er tale om en valgfri opdatering, installerer Windows den ikke, før brugeren klikker på 'download nu'.

Den nye opdatering løser problemer i vedrørende stopfejl i DirectX og SMB-serveren.

Derudover løser Windows 11 KB5011563-opdateringen løser også et problem, der får SystemSettings.exe til at stoppe med at fungere.

Der løses også et problem, som øger opstartstiden på Windows, fordi en UI-tråd i en API holder op med at reagere, når en 5G-enhed med trådløst WWAN er langsom til at starte op. Der løses også en fejl, hvor Kerberos.dll til at holde op med at fungere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere