Artikel top billede

(Foto: Intel Corporation / Tim Herman\Intel Corporation)

Bilproducent forventer chipkrisen vil vare over et år endnu

Virksomheder i hele verden lider stadig under den massive mangel på mikrochips. Chiptørken ser dog ud til at vare over et år endnu forudser en af verdens største bilproducenter.

Den nuværende chipkrise kommer til at fortsætte mere end et år endnu, lyder vurderingen fra bilproducenten Volkswagen.

Manglen på de afgørende mikrochips har allerede varet et godt stykke tid, men der er ingen udsigt til at problemerne bliver løst hverken i år eller til næste år, siger Volkwagens finansdirektør Arno Antlitz.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Arno Antlitz peger på, at selvom en del af flaskehalsproblemerne med at få leveret de vigtige mikrochips vil blive løst i løbet af året, så ligger en løsning på problemet ikke lige rundt om hjørnet.

"Den strukturelle mangel vil formentlig løse sig selv i 2024," siger Arno Antlitz.

Krisen er opstået fordi en lang række brancher pludselig har efterspurgt langt flere mikrochips end tidligere. Samtidig har coronakrisen skabt problemer med at producere det nødvendige antal samtidig med, at globale forsyningsproblemer har ramt en række vare.

Arno Antlitz vurderer nu, at Ruslands invasion af Ukraine er yderligere med til at forlænge problemerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere