Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Tesla stormer frem i turbulent marked: Hæver omsætningen med 87 procent

Tesla troder chipmangel og forsyningskæde-problemer i det seneste kvartalsregnskab, hvor omsætningen stiger til vejrs med hele 87 procent.

Det er efterhånden velkendt, at bilfabrikanterne bøvler med at skaffe de fornødne reservedele og ikke mindst diverse computerchips og andre elektroniske komponenter.

Men Tesla ser umiddelbart ud til at cruise forbi udfordringer.

I løbet af årets første kvaral formåede den amerikanske elbilsproducent nemlig at hæve omsætningen med hele 87 procent sammenlignet med samme periode sidste år, skriver CNBC.

Fra januar til marts løb der næsten 17 milliarder dollar gennem kassen hos Tesla, hvis bannerfører er verdens rigeste mand Elon Musk.

Både top- og bundlinjen var markant højere end hvad analytikerne havde forventet for kvartalet.

Omsætningsvæksten er drevet af, at Tesla leverede flere biler samtidig med, at gennemsnitsprisen per bil er blevet hævet jævnfør de stigende råvarepriser, fragtpriser, inflation med mere.

Alt i alt levere Tesla 310.048 biler i løbet af de tre måneder. Model 3 og Model Y stod for 95 procent af salgene.

Umiddelbart efter børsens lukketid stiger Tesla-aktien med seks procent i eftermarkedet ovenpå regnskabsnyhederne.

Grundet de seneste covid-nedlukninger i Shanghai har Teslas fabrik i den kinesiske storby været lukket i tre uger. Men med de seneste åbninger af en megafabrik i Austin-texas og i Berlin regner man med, at selskabet vil gøre op for tabet.

Elon Musk har på det seneste haft travlt med et andet sideprojekt - nemlig at overtage Twitter.

For to uger siden købte han omkrin 9 procent af virksomheden. Sidenhedn er han kommet med et bud på omtrent 43 milliarder dollar for det samlede selskab.

Twitters bestyrelse har dog ikke været entydigt vilde med ideen. Dette illustreres blandt andet ved, at man forsøger at indføre nye regler for at holde Elon Musk fra fadet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere