Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Tesla stormer frem i turbulent marked: Hæver omsætningen med 87 procent

Tesla troder chipmangel og forsyningskæde-problemer i det seneste kvartalsregnskab, hvor omsætningen stiger til vejrs med hele 87 procent.

Det er efterhånden velkendt, at bilfabrikanterne bøvler med at skaffe de fornødne reservedele og ikke mindst diverse computerchips og andre elektroniske komponenter.

Men Tesla ser umiddelbart ud til at cruise forbi udfordringer.

I løbet af årets første kvaral formåede den amerikanske elbilsproducent nemlig at hæve omsætningen med hele 87 procent sammenlignet med samme periode sidste år, skriver CNBC.

Fra januar til marts løb der næsten 17 milliarder dollar gennem kassen hos Tesla, hvis bannerfører er verdens rigeste mand Elon Musk.

Både top- og bundlinjen var markant højere end hvad analytikerne havde forventet for kvartalet.

Omsætningsvæksten er drevet af, at Tesla leverede flere biler samtidig med, at gennemsnitsprisen per bil er blevet hævet jævnfør de stigende råvarepriser, fragtpriser, inflation med mere.

Alt i alt levere Tesla 310.048 biler i løbet af de tre måneder. Model 3 og Model Y stod for 95 procent af salgene.

Umiddelbart efter børsens lukketid stiger Tesla-aktien med seks procent i eftermarkedet ovenpå regnskabsnyhederne.

Grundet de seneste covid-nedlukninger i Shanghai har Teslas fabrik i den kinesiske storby været lukket i tre uger. Men med de seneste åbninger af en megafabrik i Austin-texas og i Berlin regner man med, at selskabet vil gøre op for tabet.

Elon Musk har på det seneste haft travlt med et andet sideprojekt - nemlig at overtage Twitter.

For to uger siden købte han omkrin 9 procent af virksomheden. Sidenhedn er han kommet med et bud på omtrent 43 milliarder dollar for det samlede selskab.

Twitters bestyrelse har dog ikke været entydigt vilde med ideen. Dette illustreres blandt andet ved, at man forsøger at indføre nye regler for at holde Elon Musk fra fadet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere