Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Danske pensionskasser vil presse Amazon til åbenhed om skat

Amazons skattebetalinger skal være mere gennemsigtig, mener en række danske pensionskasser, der bakker om et kontroversielt forslag ved den amerikanske gigants generalforsamling senere på måneden.

En række danske pensionskasser slutter sig nu til en gruppe investorer, som på Amazons generalforsamling den 25. maj vil foreslå at selskabet skal fremlægge en skatterapport, der giver mere detajlerede oplysninger om Amazons skattebetalinger.

Det skriver Finans.

Blandt de danske pensionsselskaber der bakker om forslaget er Akademikerpension, Pensam, Pension Danmark og Danica.

”Det er et bredt anerkendt problem, at der foregår aggressiv skatteplanlægning. Det udhuler staters mulighed for at løse kriser, hvilket er væsentligt, for at vi kan tjene penge til vores medlemmer på den lange bane. Det bliver vi både presset til og er interesserede i at være med til at løse,2 siger Troels Børrild, chef for bæredygtighed i Akademikerpension til Finans.

Amazon har forsøgt at blokere for at forslaget kan fremsættes på generalforsamlingen, men de amerikanske børsmyndigheder har givet grønt lys for, at forslaget kan blive fremsat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere