Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Danske pensionskasser vil presse Amazon til åbenhed om skat

Amazons skattebetalinger skal være mere gennemsigtig, mener en række danske pensionskasser, der bakker om et kontroversielt forslag ved den amerikanske gigants generalforsamling senere på måneden.

En række danske pensionskasser slutter sig nu til en gruppe investorer, som på Amazons generalforsamling den 25. maj vil foreslå at selskabet skal fremlægge en skatterapport, der giver mere detajlerede oplysninger om Amazons skattebetalinger.

Det skriver Finans.

Blandt de danske pensionsselskaber der bakker om forslaget er Akademikerpension, Pensam, Pension Danmark og Danica.

”Det er et bredt anerkendt problem, at der foregår aggressiv skatteplanlægning. Det udhuler staters mulighed for at løse kriser, hvilket er væsentligt, for at vi kan tjene penge til vores medlemmer på den lange bane. Det bliver vi både presset til og er interesserede i at være med til at løse,2 siger Troels Børrild, chef for bæredygtighed i Akademikerpension til Finans.

Amazon har forsøgt at blokere for at forslaget kan fremsættes på generalforsamlingen, men de amerikanske børsmyndigheder har givet grønt lys for, at forslaget kan blive fremsat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere