Artikel top billede

(Foto: PR-Foto / EU-Kommissionen)

Vestager overvejer nyt tiltag: It-virksomheder kan blive tvunget til at betale for datatrafik

Margrete Vestager kan være på vej med et nyt EU-tiltag, der betyder, at verdens helt store it-selskaber skal betale for deres brug af teleinfrastruktur.

Verden største tech-virksomheder står for en kæmpe stor del af verdens dataforbrug.

Men ifølge Berlingske mener EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager ikke, at de i tilstrækkelig grad bidrager til den bagvedliggende infrastruktur, der gør datatrafikken mulig.

Derfor overvejer hun i øjeblikket et nyt tiltag, der kan tvinge virksomheder som Microsoft, Apple, Amamazon, Google, Facebook og Netflix til at betale og dermed understøtte telenettet.

”Jeg mener, at der her er et spørgsmål, som vi er nødt til at overveje med et stort fokus, og det er spørgsmålet om et fair bidrag til telekommunikationsnettene,” sagde hun ifølge Berlingske i forbindelse med annonceringen af en ny monopolsag mod Apples betalingsløsning, Apple Pay.

Ifølge Margrethe Vestager overvejer hun sammen med kommisssionen i øjeblikket, hvordan sådan et bidrag til den digitale infrastruktur kan blive muliggjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere