Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

Vestager med globalt opråb: Konkurrence-myndigheder foren jer

Verdens konkurrencemyndigheder skal være endnu bedre til at samarbejde, hvis de skal sikre at tech-giganter som Apple, Amazon og Google ikke misbruger deres dominerende markedspositioner, lyder det Margrethe Vestager.

EU’s konkurrencekommissær Magrethe Vestager kommer nu med et opråb til konkurrencemyndigheder i hele verden, der ifølge hende skal blive bedre til samarbejde, hvis der skal sikres fair konkurrence i tech-branchen.

”Tæt samarbejde er nødvendigt, fordi der kommer i fremtiden ikke til at skorte på arbejde eller på tjenester og adfærd, som skal granskes,” sagde hun ifølge nyhedsbureauet Reuters torsdag, da hun deltog i en konference, som det tyske konkurrencemyndigheder afholdt.

Ifølge Vestager er der en overhængende risiko for, at store tech-giganter som Alphabet, Apple, Amazon og Meta kommer til at udnytte uenigheder eller forskelle i regler og håndhævelsen af dem, hvis ikke konkurrencemyndighederne i hele verden bliver bedre til at samarbejde.

”Det er i sagens natur sådan, at jo mere de internationale konkurrencemyndigheder er i stand til at harmonisere deres tilgang, jo færre muligheder er det for at globale tech-giganter kan udnytte forskelle i den måde, som reglerne bliver håndhævet på,” sagde hun ifølge Reuters.

Har ført hård kurs

I sin tid som konkurrencekommissær har Margrethe Vestager stået for en hård linje over for tech-giganterne, som hun har været med til at føre adskillige sager, der har ført til bøder i milliardklassen.

Så sent som i denne uge åbnede EU med Margrethe Vestager i spidsen en kæmpesag mod Apple, der ifølge den danske EU-kommissær har haft en unfair konkurrencefordel på markedet for digitale betalingsløsninger, fordi Apple Pay er den eneste betalingsløsning på Apples iPhone, som har adgang til telefonens indbyggede NFC-chip.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere