Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

Vestager med globalt opråb: Konkurrence-myndigheder foren jer

Verdens konkurrencemyndigheder skal være endnu bedre til at samarbejde, hvis de skal sikre at tech-giganter som Apple, Amazon og Google ikke misbruger deres dominerende markedspositioner, lyder det Margrethe Vestager.

EU’s konkurrencekommissær Magrethe Vestager kommer nu med et opråb til konkurrencemyndigheder i hele verden, der ifølge hende skal blive bedre til samarbejde, hvis der skal sikres fair konkurrence i tech-branchen.

”Tæt samarbejde er nødvendigt, fordi der kommer i fremtiden ikke til at skorte på arbejde eller på tjenester og adfærd, som skal granskes,” sagde hun ifølge nyhedsbureauet Reuters torsdag, da hun deltog i en konference, som det tyske konkurrencemyndigheder afholdt.

Ifølge Vestager er der en overhængende risiko for, at store tech-giganter som Alphabet, Apple, Amazon og Meta kommer til at udnytte uenigheder eller forskelle i regler og håndhævelsen af dem, hvis ikke konkurrencemyndighederne i hele verden bliver bedre til at samarbejde.

”Det er i sagens natur sådan, at jo mere de internationale konkurrencemyndigheder er i stand til at harmonisere deres tilgang, jo færre muligheder er det for at globale tech-giganter kan udnytte forskelle i den måde, som reglerne bliver håndhævet på,” sagde hun ifølge Reuters.

Har ført hård kurs

I sin tid som konkurrencekommissær har Margrethe Vestager stået for en hård linje over for tech-giganterne, som hun har været med til at føre adskillige sager, der har ført til bøder i milliardklassen.

Så sent som i denne uge åbnede EU med Margrethe Vestager i spidsen en kæmpesag mod Apple, der ifølge den danske EU-kommissær har haft en unfair konkurrencefordel på markedet for digitale betalingsløsninger, fordi Apple Pay er den eneste betalingsløsning på Apples iPhone, som har adgang til telefonens indbyggede NFC-chip.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?