Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

Vestager med globalt opråb: Konkurrence-myndigheder foren jer

Verdens konkurrencemyndigheder skal være endnu bedre til at samarbejde, hvis de skal sikre at tech-giganter som Apple, Amazon og Google ikke misbruger deres dominerende markedspositioner, lyder det Margrethe Vestager.

EU’s konkurrencekommissær Magrethe Vestager kommer nu med et opråb til konkurrencemyndigheder i hele verden, der ifølge hende skal blive bedre til samarbejde, hvis der skal sikres fair konkurrence i tech-branchen.

”Tæt samarbejde er nødvendigt, fordi der kommer i fremtiden ikke til at skorte på arbejde eller på tjenester og adfærd, som skal granskes,” sagde hun ifølge nyhedsbureauet Reuters torsdag, da hun deltog i en konference, som det tyske konkurrencemyndigheder afholdt.

Ifølge Vestager er der en overhængende risiko for, at store tech-giganter som Alphabet, Apple, Amazon og Meta kommer til at udnytte uenigheder eller forskelle i regler og håndhævelsen af dem, hvis ikke konkurrencemyndighederne i hele verden bliver bedre til at samarbejde.

”Det er i sagens natur sådan, at jo mere de internationale konkurrencemyndigheder er i stand til at harmonisere deres tilgang, jo færre muligheder er det for at globale tech-giganter kan udnytte forskelle i den måde, som reglerne bliver håndhævet på,” sagde hun ifølge Reuters.

Har ført hård kurs

I sin tid som konkurrencekommissær har Margrethe Vestager stået for en hård linje over for tech-giganterne, som hun har været med til at føre adskillige sager, der har ført til bøder i milliardklassen.

Så sent som i denne uge åbnede EU med Margrethe Vestager i spidsen en kæmpesag mod Apple, der ifølge den danske EU-kommissær har haft en unfair konkurrencefordel på markedet for digitale betalingsløsninger, fordi Apple Pay er den eneste betalingsløsning på Apples iPhone, som har adgang til telefonens indbyggede NFC-chip.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere