Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Chromebook-sagen fra A til Å: Se hele Helsingør Kommunes dialog med Datatilsynet og forstå sagen lidt bedre

Få hele overblikket over Chromebook-sagens forløb siden sidste år. Her kan du også hente Helsingør Kommunes risikovurdering og konsekvensanalyse.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få et overblik over hele forløbet gennem dialogen mellem kommunen og Datatilsynet
  • Find både Helsingørs risikovurdering og konsekvensanalyse her.
1.449
7:15 min
Dokumentationen fra Helsingør Kommune til Datatilsynet i forhold til sikkerheden af folkeskoleelevernes datarettigheder i Chromebook-sagen er kommet drypvist hen over de sidste år.

Både en risikoanalyse og en konsekvensanalyse er dog endeligt lagt på tilsynets arbejdsbord. Og sidstnævnte læses nu i al hast igennem, så tilsynet kan nå at afgive en afgørelse i den stærkt omtale Chromebook-sag inden imorgen, torsdag 18. august.

Men hvorfor er Helsingør Kommune blevet beskyldt for at have mangelfuld dokumentation? Og hvorfor har det taget Datatilsynet et år at indhente den nødvendige materiale fra kommunen?

Siden december sidste år har kommunen gennem mails og ved møder forsøgt at få svar på, om Datatilsynet forsat manglede materiale fra kommunen til at kunne træffe afgørelse om brugen af Chromebooks i de helsingørske folkeskoler.

Det viser dialogen mellem Datatilsyents jurist og it-specialist Allan Frank og forskellige medarbejdere fra Helsingør Kommune, som Computerworld har fået indblik i, og som du kan læse herunder.


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital