Artikel top billede

(Foto: Oracle/PR)

Kæmpe-batalje slut efter 10 år: Oracle skal betale 21 milliarder kroner i erstatning til HPE

Oracle skal betale 21 milliarder kroner til HPE i erstatning for kontrakt-brud, lyder ny dom, som endegyldigt afslutter den mere end 10 år lange batalje.

Efter mere end 10 års ballade, afslutter den amerikanske højesteret nu en gang for alle en langvarig fejde mellem HPE og Oracle.

Det sker med en klar dom, som nu betyder, at Oracle skal lægge tre milliarder dollar - godt 21 milliarder kroner - på bordet i erstatning til HPE for kontraktbrud.

HPE - dengang Hewlett-Packard - sagsøgte Oracle i sommeren 2011.

Det skyldtes, at Oracle dengang pludselig besluttede, at selskabet ikke længere ville understøtte Intels Itanium-processorer til sine databaser.

Dengang var Itanium - som aldrig blev den store succes - stort set udfaset. Men Hewlett-Packard anvendte dem i en række af sine high end-servere.

Hewlett-Packard sagsøgte Oracle i 2011 med påstand om, at Oracle var kontraktligt forpligtet til at fortsætte med at understøtte Itanium-chippen.

Den holdning delte den første retsinstans, der kiggede på sagen i 2012. Her blev Oracle beordret til at fortsætte med at udgive software-versioner til Itanium indtil HP selv udfasede chippen.

Du finder hele dommen fra den amerikanske højesteret her.