Artikel top billede

Efter markant chipmangel spår verdens største elektronikproducent nu fremgang

Andet halvår er på vej i en bedre retning, lyder det fra Foxconn, efter år med store udfordringer med supply chain og markant chipmangel.

Verdens største elektronikproducent, taiwanske Foxconn, melder at andet halvår er på vej i en bedre retning.

Den positive melding sker blandt andet som følge af mindre corona-restriktioner i Shanghai, skriver Reuters.

"Vi er ret sikre på stabiliteten af ​​vores forsyningskæde i andet halvår af dette år," fortalte Foxconn-formand Liu Young-way til selskabets årlige aktionærmøde.

Shanghai-regeringen vil tillade alle indbyggere i 'lavrisikoområder' at vende tilbage på arbejde fra tirsdag.

Foxconn sigter mod at blive den første elbilsproducent, der "ikke mangler materialeforsyninger", sagde Liu med henvisning til en langvarig global chipmangel, der har tvunget bilproducenter til at standse produktionen og skade smartphone-produktionen, herunder for Apple, som Foxconn er storleverandør til.

"En bil, der koster titusindvis af dollars, kan ikke sendes på grund af en lille chip til en værdi af halvtreds cent. Det har været en smerte for vores kunder," lyder det videre.

Foxconn sigter mod at erobre omkring fem procent af det globale marked for elektriske køretøjer inden udgangen af ​​2025.

Selskabet er i øvrigt sammen med den thailandske partner PTT PlC blevet enige om at opføre en fabrik i Thailand, der skal fremstille elbiler inden udgangen af 2023.

Målsætningen er at fremstille 50.000 enheder det første år for at udvide kapaciteten til 150.000 biler årligt frem til 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere