Artikel top billede

Nu afgør EU om Europa fremover skal have én eneste opladerport til elektroniske enheder

I dag går de - med al sandsynlighed - sidste forhandlinger i gang om, hvordan nye regler for ensretning af opladeporte i EU skal se ud.

I dag, 7. juni, skal EUs politikere bestemme, om drømmen om én fælles opladningsport skal blive til virkelighed i alle 27 medlemslande fremover.

Ensretningen på opladerstik skal blandt andet være med til at nedbringe mængden af elektronisk affald og desuden frigøre smartphone-brugere for at skulle købe nyt når der skiftes elektonisk udstyr.

Forslaget om én opladeport, som efterhånden har mere end 10 år på bagen i EU-Kommissionen, blev dengang fremsat efter iPhone- og Android-brugere klagede over at skulle bruge forskellige opladere til deres telefoner.

En af de største kritikere mod forslaget om ladeport-ensretning er elektronikproducenten Apple, hvor en del af forretningens omsætningen kommer af de specifikke Apple-opladere, der kun passer til Apple-produkter.

Den opladeport, som elektroniske enheder skal være kompatibel med i fremtiden, hvis forslaget går igennem bliver med al sandsynlighed USB-C-stikket som går til mange Android-enheder i dag.

Standard-opladeren skal ifølge seneste lovforslag, der blev fremsat i 2021 kunne gå i alle smartphones, tablets, kameraer, hovedtelefoner, bærbare højtalere og håndholdte spilkonsoller i EU.

Apple har ifølge Reuters ikke været tilgængelig for en kommentar på forslaget, der behandles i EU i dag.

God har virksomheden tidligere sagt, at ensretningen netop kan komme til at skabe store bjerge af elektronisk affald, da nogen opladere dermed ikke fremover vil kunne bruges.

En del af de forslag der i dag skal forhandles om er også, om ensretningen skal udviddes til bærbare computere og dermed påvirke endnu flere enhedsproducenter.

Den såkaldte trilogforhandling i dag vil sandsynligvis blive den sidste inden en endelig beslutning på tværs af EU's tre lovgivende instanser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere