Artikel top billede

Nu afgør EU om Europa fremover skal have én eneste opladerport til elektroniske enheder

I dag går de - med al sandsynlighed - sidste forhandlinger i gang om, hvordan nye regler for ensretning af opladeporte i EU skal se ud.

I dag, 7. juni, skal EUs politikere bestemme, om drømmen om én fælles opladningsport skal blive til virkelighed i alle 27 medlemslande fremover.

Ensretningen på opladerstik skal blandt andet være med til at nedbringe mængden af elektronisk affald og desuden frigøre smartphone-brugere for at skulle købe nyt når der skiftes elektonisk udstyr.

Forslaget om én opladeport, som efterhånden har mere end 10 år på bagen i EU-Kommissionen, blev dengang fremsat efter iPhone- og Android-brugere klagede over at skulle bruge forskellige opladere til deres telefoner.

En af de største kritikere mod forslaget om ladeport-ensretning er elektronikproducenten Apple, hvor en del af forretningens omsætningen kommer af de specifikke Apple-opladere, der kun passer til Apple-produkter.

Den opladeport, som elektroniske enheder skal være kompatibel med i fremtiden, hvis forslaget går igennem bliver med al sandsynlighed USB-C-stikket som går til mange Android-enheder i dag.

Standard-opladeren skal ifølge seneste lovforslag, der blev fremsat i 2021 kunne gå i alle smartphones, tablets, kameraer, hovedtelefoner, bærbare højtalere og håndholdte spilkonsoller i EU.

Apple har ifølge Reuters ikke været tilgængelig for en kommentar på forslaget, der behandles i EU i dag.

God har virksomheden tidligere sagt, at ensretningen netop kan komme til at skabe store bjerge af elektronisk affald, da nogen opladere dermed ikke fremover vil kunne bruges.

En del af de forslag der i dag skal forhandles om er også, om ensretningen skal udviddes til bærbare computere og dermed påvirke endnu flere enhedsproducenter.

Den såkaldte trilogforhandling i dag vil sandsynligvis blive den sidste inden en endelig beslutning på tværs af EU's tre lovgivende instanser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere