Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Bitcoin-værdien styrtdykker: Rammer laveste niveau i halvandet år

Værdien af en bitcoin er styrtdykket på det seneste. Nu har kursen ramt det laveste niveau siden slutningen af 2020.

Bitcoin-kursen har fået en på sinkadusen af investorerne, der gladeligt har solgt ud af krypto-porteføljen på det sidste.

Værdien af en bitcoin har nu ramt det laveste niveau i halvandet år.

I skrivende stund koster en bitcoin omkring 24.330 dollar, hvilket svarer til 173.000 kroner.

Det seneste døgn er kursen faldet med omkring 12 procent. Den seneste uge er kursen dykket med omkring 22 procent, og hvis vi ser på det sidste år, er kursen dykket med godt 40 procent.

Bitcoin, der er verdens mest udbredte kryptovaluta, nåede værdimæssige rekorder under coronapandemien, hvor kursen gik i vejret.

I løbet af efteråret 2020 steg kursen markant efter et par år, hvor valutaens værdiudvikling havde bevæget sig relativt langsomt.

Spoler vi frem til efteråret 2021, da nåede den digitale valuta et absolut rekordniveau på 66.000 dollar, eller hvad der svarer til omkring 460.000 kroner for en enkelt bitcoin.

Det er ikke kun bitcoin-kursen, der har fået hug på det sidste. Krypto-udsalget ses bredt henover markedet.

Den næststørste kryptovaluta, Ether, er faldet med omkring 16 procent det seneste døgn og handles nu til omkring 1.200 dollar.

Denne valuta toppede i november 2021, hvor kursen rundede 4.800 dollar per Ether, hvilket svarer til 34.000 kroner.

Derved er denne kryptovalutas værdi skrumpet ind til en tredjedel af den værdi, som gjorde sig gældende for et halvt år sden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere