Artikel top billede

(Foto: Styrelsen for Digitalisering og Infrastruktur)

Bredbåndspuljen er åbnet for ansøgninger: 40.000 danske adresser kan få del i puljens 100 millioner kroner - se dem her

Bredbåndspuljen 2022 åbner for ansøgninger fra fællesskaber eller enkelt-adresser, der vil have del i puljens 100 millioner kroner til etablering af bredbånd.

Bredbåndspuljen er mandag åbnet og er nu klar til at modtage ansøgninger fra danske fællesskaber og sammenslutninger, som har brug for økonomisk bistand til etablering af bredbånd.

Bredbåndspuljen blev oprettet i 2016 og har årligt bestået af omkring 100 millioner kroner, som er blevet fordelt til etablerings-projekter af bredbånd rundt omkring i landet.

Også i år består puljen af 100 millioner kroner.

“Der er omkring 40.000 adresser, hvor udsigten til at få adgang til hurtigt bredbånd er så dårlig, at de har mulighed for at slå sig sammen i lokalområdet og søge om tilskud,” meddeler Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, der netop har overtaget opgaven fra Energistyrelsen.

For første gang har staten afsat en del af pengene - nemlig 20 millioner kroner - til at få etableret bredbånd til de omkring 2.400 adresser herhjemme, som ligger så isoleret, at de ikke har mulighed for at deltage i fælles bredbånds-projekter.

Disse 2.400 adresser vil snarest modtage et brev fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur med oplysninger om, hvordan de kan søge puljen.

De sidste 80 millioner kroner er afsat til bredbåndsprojekter, hvor husstande slår sig sammen i fælles projekter.

Hver adresse skal her selv lægge mindst 2.000 kroner på bordet i egenbetaling, mens bredbånds-udbyderen, som står for projektet, skal lægge mindst 4.000 kroner på bordet per adresse.

Du kan se, om din adresse er en af de 40.000 adresser, der er dækket af Bredbåndspuljen 2022, ved at klikke her.