Artikel top billede

(Foto: PR)

Nyt projekt skal få Windows til at køre på Apples M1- og M2-enheder

En udvikler har igangsat et projekt, som skal få Windows 11 til at køre på M1 og M2-enheder.

Windows 11 og Apples M1 og M2-enheder er ikke et traditionelt match.

Men udvikleren Arminder Singh vil nu forene de to konkurrerende tech-giganters produkter, selvom Microsoft har meldt ud, at selskabet ikke vil levere OS til mac-enheder.

Det skriver mediet Winbuzzer.

Udvikleren indrømmer dog, at projektet er i sin tidlige fase, og at der er en del udfordringer.

"I modsætning til hvordan det kan se ud på overfladen, er Apples chips arkitektonisk meget forskellige fra standard ARM64-chips fra virksomheder som Qualcomm eller MediaTek, og en masse hardwareaktivering skal udføres som et resultat," siger han.

Han understreger, at en del af arbejdet heldigvis allerede er blevet gjort med Linux gennem Asahi Linux-projektet.

"Dette bliver ikke et trivielt projekt at afslutte, der er en masse Apple-specifikke mærkværdigheder, jeg skal tage højde for, og ting, jeg skal gøre for at sikre, at M1 er i stand til at starte Windows på en stabil måde," siger han.

Asahi Linux var et pejlemærke i den type af projekter og har gjort det muligt at kører Linux på Apple-enheder.

Apple ønsker ikke at deres eget OS erstattes, og derfor har selskabet inkorporeret en række forhindringer som Apple Interrupt Controller (AIC), og at Input-Output Memory Management Unit (IOMMU) på M1 kun understøtter 16K sider og ikke 8K.

Du kan følge projektet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere