Artikel top billede

Udvikler afdækker: Surface Duo-telefon kan køre Windows 11

Det er lykkes en udvikler at få en Surface Duo til at køre Windows 11 og tilmed bruge en bluetooth-mus til telefonen. Der er dog stadig lang vej, før det fungerer ordentligt.

Surface Duo og Surface Duo 2 er Microsoft-telefoner, som benytter styresystemet Android, men nu er det lykkes for en udvikler at få en Surface Duo til at køre Windows 11.

Der er tale om udvikleren Gustave Monce, som har fået operativsystemet til at køre på telefonen, men dog i en lakkende udgave. Han er tidligere lykkedes med at kører Windows på en Lumia-telefon.

Det skriver mediet Winbuzzer.

Gustave Monce har fået Windows 11 til at fungere på begge telefonmodellens to skærme. Han understreger dog, at det har været besværligt, og at det er en hakkende version af styresystemet med nogle glitches.

Endvidere fremgår det, at Windows 11 på telefonen kan styres af en bluetooth-mus, men at touchskærmene ikke fungerer til styresystemet, men Gustave Monces næste mål er at få dette til at fungere.

Derudover opstår der fejl ved telefonens sensorer, der er ingen LTE-kapacitet, og kameraet virker ikke. Så det er altså stadig et stykke vej, før det bliver funktionsdygtigt, men første skridt er for alvor taget.