Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

It-kriminelle rammer sjællandske lokaltogbaner - 40 gigabyte data ligger nu på det mørke internet

En sjællandsk lokalbane er blevet ramt af et ransomware-angreb. De it-kriminelle bag er sluppet afsted med 40 gigabyte data, som allerede ligger ude på dark web.

For anden gang i år har den it-kriminelle såkaldte ransomwarekartel Black Basta ramt en dansk virksomhed.

Det drejer sig senest om den sjællandske virksomhed Lokaltog, som står for drift af seks lokale togbaner på både Sjælland og Falster.

Det skriver Version2.

Der er specifikt tale om et større datatyveri, hvor Black Basta har haft held med at bryde ind i systemer, kryptere og kopiere omkring 40 gigabyte data.

Af denne mængde er 10 gigabyte stjålet fra en særlig mappe, hvor data blandt andet indeholder lønningslister og anden information om virksomhedens medarbejdere.

Derudover er Black Basta sluppet afsted med PowerPoints, tekniske tegninger og excel-dokumenter samt informationer om chefgruppens møder.

Dataene ligger efter sigende nu frit tilgængeligt et sted på dark web.

Ifølge Version2 blev disse informationer alle sammen opbevaret ukrypterede hos Lokaltog.

Hverken Lokaltog eller Movia, som ejer størstedelen af togselskabet har afvist at stille op til interview med den begrundelse, at "man betragter oplysninger om angrebet som hemmelige".

Til Version2 skriver Lokaltog dog i en mail:

"Alle systemer og data i Lokaltog A/S er genskabt og sikrede i forhold til det konkrete angreb – parallelt hermed har Lokaltog A/S taget hånd om de medarbejdere, som har fået lækket private oplysninger i forbindelse med cyberangrebet."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere