Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Myndigheder optrapper granskning af Elon Musks kommentarer til Twitter-handelen

Elon Musks udmeldinger om Twitter-opkøbet bliver undersøgt af de amerikanske myndigheder.

Det er langt fra nogen hemmelighed, at Elon Musk har trukket sig fra opkøbet af det sociale medie Twitter, og det har heller ikke været en hemmelighed, at rigmanden på netop Twitter i en længere periode havde ytret sig skeptisk overfor sit eget opkøb, inden handelen faldt sammen.

Og de ytringer bliver nu gransket af den amerikanske myndighed The U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Det skriver Reuters.

Det drejer sig konkret om et tweet fra 17. maj, hvor Elon Musk skrev, at handelen ikke kunne komme videre, før Twitter havde leveret data, om falske konti på det sociale medie, og hvordan disse blev håndteret.

Ifølge breve fra SEC fra 7. juni, som Reuters nu er i besiddelse af, stemmer Elon Musks udmeldinger på sociale medier nemlig ikke overens med hans officielle ansøgning i forbindelse med opkøbet.

SEC havde spurgt Elon Musk og hans repræsentanter til tweetet dagens efter, men der gik to uger, før Tesla-chefens advokat vendte tilbage. SEC tilføjede, at hvis rigmanden ikke vendte tilbage, kunne alt al korrespondance – inklusive brevet – blive offentliggjort.

Elon Musks advokater vendte herefter tilbage til SEC med meldinger om, rigmandens planer om at købe twitter ikke havde ændret sig, og at tweetet bør ændres.

Nu har Elon Musk som bekendt alligevel valgt at droppe opkøbet af det sociale medie med begrundelse om manglende info om falske konti og spam.

Derfor undersøger SEC nu yderligere Elon Musks udmeldinger med henblik på at finde ud af, om han har vildledt markedet, skriver Reuters.

Twitter har ligeledes besluttet at sagsøge Elon Musk for aftalebrud for at tvinge ham til at gennemføre opkøbet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere