Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Fald i antallet af nye licensaftaler rammer Simcorps omsætning

Både driftsresultatet og omsætningen falder hos danske Simcorp. Det skyldes et fald i antallet af nye licensaftaler, forklarer selskabets topchef.

Den danske it-virksom omsætning faldt med 2,3 procent i i årets andet kvartal, hvis man sammenligner med samme kvartal året før.

Selskabets omsætning lander således på 116 millioner euro mod 188,8 millioner euro i samme kvartal i 2021, mens bundlinjen viser et plus på 9,3 millioner euro.

Driftsresultatet også kaldet EBIT landede på 6,2 millioner euro mod 30 millioner euro i samme kvartal året, og en ebit-margin der faldt fra 25,2 procent i andet kvartal 2021 til 5,4 procent i det netop overståede kvartal.

Fald i licensaftaler

Simcorps topchef Chrisitan Kromann forklarer, at selskabet i det seneste kvartal har været ramt af et fald i antallet af nye licensaftaler, men understreger samtidig, at han ser fornyet fremgang i markederne.

”På tværs af alle markeder ser vi, at kunderne aktivitet for i det store hele har returneret til niveauet før covid, og det sker på trods af geopolitisk og makroøkonomisk turbulens,” siger han.