Artikel top billede

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed og runder nu 80 medarbejdere: "Det er lidt som at rykke op i Superligaen"

Den danske Cisco-partner Wingmen Solutions, der er stiftet af it-rigmanden Stig Abildsø, har opkøbt en dansk it-virksomhed, der udvikler samarbejdsværktøjer.

Danske Wingmen Solutions, der er stiftet af Kaare Christensen, Morten Kolind og Stig Abildsø, solgte i starten af året en del af virksomheden til den hollandske kapitalfond Quadrum Capital.

Nu er virksomheden, der i forbindelse med opkøbet slog sig sammen med hollandske Avit Group, klar med sit første opkøb.

Selskabet kan således nu meddele, at det har opkøbt danske Comized, der udvikler samarbejdsværktøjer og har 11 ansatte.

”Med Comized på holdet har vi en komplet pallette af specialiserede netværks-, sikkerheds-, datacenter- og collaboration-løsninger, så vi nu kan supportere og omfavne vores kunder endnu bedre end før,” lyder det fra Kåre Christensen, der er medstifter og administrerende direktør for Wingmen i en skriftelig meddelelse til Computerworld.

Kåre Christensen oplyser desuden, at netop kompetencer inden for samarbejdsløsninger er den sidste brik, der har manglet før, at Wingmen kan få maksimalt udbytte af samarbejde med hollandske Avit Group.

”Avit er stærke på collaboration i Benelux, og de kompetencer vil vi selvfølgelig gerne drage nytte af i Danmark. Men skal vi kunne tilbyde vores danske kunder de bedste løsninger, skal man have lokale specialister med ombord. Comized har en solid kundebase i Danmark og et super kompetent team af dygtige professionelle i collaboration,” oplyser Kåre Christensen.

Skal fokusere på Cisco

Wingmens er et Cisco-hus og har status af at være certificeret såkaldt guld-partner, og i fremtiden er det også planen at Comized udelukkende skal have fokus på Cisco-løsninger.

”Det er lidt som at rykke op i Superligaen. Vores forretning er et godt match med Cisco, særligt fordi vi opererer med Google AI, som spiller godt sammen med Ciscos Collaboration-suite. Vi vil fortsat supportere og udvikle de kontrakter, vi har på eksisterende platforme i dag, men Cisco er den naturlige vej for os at gå,” lyder det i en skriftlig meddelelse fra Jesper Getterman, der er administrerende direktør for Comized og i 2016 sitftede selskabet sammen med Søren Bo Madsen.

Jesper Getterman mener desuden at de to selskaber også rent kulturelt er et godt match.

”Vores kulturer passer bare sammen, og det oplever vi hele vej rundt. Både Avit og Wingmen er som os meget pragmatiske, kompetence er decentraliseret og vi griner af de samme ting, så det er allerede nu naturligt for os at være den udstrakte arm i Danmark,” lyder det fra ham.

Runder 80 ansatte

Opkøbet betyder samtidig, at medarbejderstaben i Wingmen Solutions nu runder 80 ansatte, der er fordelt på kontorer i Søborg, Odense og Lystrup ved Århus.

Selskabet blev i 2017 stiftet af Kaare Christensen og Morten Kolind, der teamede op med den danske it-rigmand Stig Abildsø efter, at han tre år tidligere havde solgt sit firma Axcess til Atea.

Det seneste regnskab for Wingmen Solution viser desuden, at selskabet blot få år efter stiftelsen har en bruttofortjeneste på 65,6 millioner kroner samt et overskud på 16 millioner. Sidstnævnte er således vokset med 60 procent i forhold til året før.