Artikel top billede

(Foto: Facebook)

Facebook betaler 287 millioner kroner i forlig for at lukke anklager om ulovlig tracking af brugernes smartphones

Facebook lægger 287 millioner kroner på bordet for at lukke sag om ulovlig tracking af brugernes mobiltelefoner. Facebook har tracket dem selv om lokations-funktionen var slået fra.

Facebooks moderselskab Meta Platforms lægger 37,5 millioner dollar - omkring 287 millioner krone - på bordet i et kæmpeforlig, der en gang for alle skal lukke en for selskabet betændt sag.

For det store beløb maner Meta Platforms nemlig anklager om, at selskabet ulolvig har tracket brugernes smartphones gennem længere tid i jorden.

Ifølge beskyldningerne har Facebook fulgt hvor brugerens smartphones befinder sig - også selv om de har slået alle lokations-registreringer fra på deres telefoner.

Ifølge anklagerne fra en lang række brugere registrerede Facebook deres opholdssteder via IP-adresser og anvendte disse data til at fremvise målrettede annoncer fra blandt andet lokale næringsdrivende og andre.

I 2018 meddelte direktør Mark Zuckerberg til den amerikanske kongres, at Facebook anvender lokationsdata til at ‘hjælpe annoncører med at nå folk i bestemte områder.’

Forliget, som Meta Platforms har indgået, dækker brugere, der i USA har anvendt Facebook efter 30. januar 2015, skriver Reuters.

Meta meddeler, at selskabet ikke har brudt loven, selv om om selskabet altså nu vælger at lukke sagen med det store forlig.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital