Artikel top billede

(Foto: Facebook)

Facebook betaler 287 millioner kroner i forlig for at lukke anklager om ulovlig tracking af brugernes smartphones

Facebook lægger 287 millioner kroner på bordet for at lukke sag om ulovlig tracking af brugernes mobiltelefoner. Facebook har tracket dem selv om lokations-funktionen var slået fra.

Facebooks moderselskab Meta Platforms lægger 37,5 millioner dollar - omkring 287 millioner krone - på bordet i et kæmpeforlig, der en gang for alle skal lukke en for selskabet betændt sag.

For det store beløb maner Meta Platforms nemlig anklager om, at selskabet ulolvig har tracket brugernes smartphones gennem længere tid i jorden.

Ifølge beskyldningerne har Facebook fulgt hvor brugerens smartphones befinder sig - også selv om de har slået alle lokations-registreringer fra på deres telefoner.

Ifølge anklagerne fra en lang række brugere registrerede Facebook deres opholdssteder via IP-adresser og anvendte disse data til at fremvise målrettede annoncer fra blandt andet lokale næringsdrivende og andre.

I 2018 meddelte direktør Mark Zuckerberg til den amerikanske kongres, at Facebook anvender lokationsdata til at ‘hjælpe annoncører med at nå folk i bestemte områder.’

Forliget, som Meta Platforms har indgået, dækker brugere, der i USA har anvendt Facebook efter 30. januar 2015, skriver Reuters.

Meta meddeler, at selskabet ikke har brudt loven, selv om om selskabet altså nu vælger at lukke sagen med det store forlig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere