Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Ginman)

Danmarks tech-ambassadør: Tech-firmaer har taget ‘uhørte skridt’ for beskyttelse af demokratiet

Krigen i Ukraine har fået tech-virksomheder til for alvor at melde sig på banen som demokratiets forkæmpere, mener Danmarks tech-ambassdadør, Anne Marie Engtoft Larsen, som håber, at det bliver ‘new normal.’

Ruslands invasion af Ukraine og den efterfølgende krig i landet har for alvor fået de store tech-virksomheder til at melde sig på banen som forkæmpere for de vestlige værdier.

Sådan lyder det fra Danmarks tech-ambassadør i Silicon Valley, Anne Marie Engtoft Larsen, der i Altinget og på LinkedIn peger på, at krigen også udkæmpes online.

Det gælder både i forhold til at præge sandhedsopfattelsen på begge sider af konflikten samt i forhold til cyberangreb mod en lang række mål.

Det har betydet, at tech-virksomhederne er blevet inddraget i konflikten.

“Tiden, hvor man som tech virksomhed naivt kunne forblive neutral i de geopolitiske konflikter, er ovre,” fastslår Anne Marie Engtoft Larsen.

Hun skriver på LinkedIn, at vi nu istedet har set tech-virksomheder træde ind på banen og melde sig i kampen.

“Vi har set tech virksomheder tage uhørte skridt i beskyttelsen af demokrati, fremmet troværdighed online og bekæmpet russisk propaganda i den digitale informationskrig,” lyder det fra tech-ambassadøren.

Hun håber, at denne form for tech-aktivisme kan blive en ‘new normal’ for tech-branchen i tiden, der kommer.

“I en verden, der gradvis bliver mere sort/hvid, og hvor konsekvenserne ved ikke at slå ring om demokratiske frihedsværdier bliver større, håber jeg på det her er “new normal” i Silicon Valley og verden rundt for tech industrien,” lyder det fra ambassadøren.

En lang række af de store og førende tech-virksomheder var hurtigt på banen efter invasionen.

De fleste trak sig omgående ud af Rusland, ligesom mange stillede teknologier til rådighed.