Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Salget af smartphones falder, men mobil-producenterne skovler pengene ind på et andet parameter

Analyseinstituttet IDC lægger tallene frem i ny opgørelse, og selv om 2022 ser skidt ud på salgssiden - sammenlignet med sidste år - så er der et mere bruger-interessant tal, der indikerer hvor pengene findes.

2022 bliver ikke smartphone-producenternes år, viser nye tal fra analyseinstituttet IDC.

Det globale salg af mobiltelefoner kommer efter alt at dømme til at falde med 6,5 procent ved årest udgang, hvis man sammenligner med tal fra året før.

Skylden kan skydes på inflation og en presset økonomi, der har ramt de fleste lande.

Det skriver Berlingske.

Men selv med et 6,5 procents fald, så vil der stadig ved udgangen af 2022 blive solke 1,27 milliarder smartphones, og allerede i 2023 ventes salget at gå op igen med 5,2 procent.

Et andet tal at bemærke i forhold til 2021 er også ét, der nok betyder mest for brugeren af mobiltelefoner, nemlig prisen, som er gået op med 10 procent i forhold til samme tid sidste år.

Dermed behøver ingen at ligge søvnløse om natten i bekymringer om, om de store tech-giganter får tjent penge nok ind på deres telefoner.

Den nyeste trend i mobilverdenen er de foldbare smartphones, som særligt Samsung er storleverandør af. I alt er der i første kvartal i Danmark solgt 8.000 foldbare mobiler - ikke kun fra Samsung.

Til sammenligning blev der i 2021 solgt 9.000 foldbare telefoner på hele året i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital