Artikel top billede

Salget af smartphones falder, men mobil-producenterne skovler pengene ind på et andet parameter

Analyseinstituttet IDC lægger tallene frem i ny opgørelse, og selv om 2022 ser skidt ud på salgssiden - sammenlignet med sidste år - så er der et mere bruger-interessant tal, der indikerer hvor pengene findes.

2022 bliver ikke smartphone-producenternes år, viser nye tal fra analyseinstituttet IDC.

Det globale salg af mobiltelefoner kommer efter alt at dømme til at falde med 6,5 procent ved årest udgang, hvis man sammenligner med tal fra året før.

Skylden kan skydes på inflation og en presset økonomi, der har ramt de fleste lande.

Det skriver Berlingske.

Men selv med et 6,5 procents fald, så vil der stadig ved udgangen af 2022 blive solke 1,27 milliarder smartphones, og allerede i 2023 ventes salget at gå op igen med 5,2 procent.

Et andet tal at bemærke i forhold til 2021 er også ét, der nok betyder mest for brugeren af mobiltelefoner, nemlig prisen, som er gået op med 10 procent i forhold til samme tid sidste år.

Dermed behøver ingen at ligge søvnløse om natten i bekymringer om, om de store tech-giganter får tjent penge nok ind på deres telefoner.

Den nyeste trend i mobilverdenen er de foldbare smartphones, som særligt Samsung er storleverandør af. I alt er der i første kvartal i Danmark solgt 8.000 foldbare mobiler - ikke kun fra Samsung.

Til sammenligning blev der i 2021 solgt 9.000 foldbare telefoner på hele året i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere