Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Windows Defender-fejl skaber falsk positiv trussel hos brugerne

En fejl i Windows Defender har gjort, at flere brugere har fået en meddelelse om trusler, men beskeden er falsk. Se fejlmeddelelsen her.

Flere Windows-brugere har søndag fået lidt af en forskrækkelse.

Windows Defender kom nemlig med en advarsel om en virustrussel kaldet ’Behavior:Win32/Hive.ZY’. Men det er falsk alarm, og din computer har det fint. Den faktiske trussel står som en generisk søgen efter mistænkelig aktivitet og ikke en virus.

Det skriver Windowscentral.

”Denne generiske detektion for mistænkelig adfærd er designet til at fange potentielt ondsindede filer. Hvis du har downloadet en fil eller modtaget den via e-mail, skal du sikre dig, at den er fra en pålidelig kilde, før du åbner den,” meddeler Microsoft selv om fejlen.

Når brugere valgte at udføre handlinger for at ordne problemet, ville meddelelsen ikke forsvinde, og brugeren ville fortsætte med at modtage advarslen.

Problemet ser ud til at være forårsaget af Security Intelligence Update til Microsoft Defender Antivirus - KB2267602 Version 1.373.1508.0, meddeler mediet på baggrund af meddelelser fra Microsoft Support Forum.

Microsoft er kommet med en løsning på problemet. Windows-brugere bør søge efter tilgængelige opdateringer i Windows Sikkerhed og vælge den seneste, så bør problemet være ordnet.

Microsoft har nemlig udgivet Microsoft Defender-sikkerhedsintelligence-opdatering version 1.373.1537.0, og den bør indeholde løsningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital