Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Windows Defender-fejl skaber falsk positiv trussel hos brugerne

En fejl i Windows Defender har gjort, at flere brugere har fået en meddelelse om trusler, men beskeden er falsk. Se fejlmeddelelsen her.

Flere Windows-brugere har søndag fået lidt af en forskrækkelse.

Windows Defender kom nemlig med en advarsel om en virustrussel kaldet ’Behavior:Win32/Hive.ZY’. Men det er falsk alarm, og din computer har det fint. Den faktiske trussel står som en generisk søgen efter mistænkelig aktivitet og ikke en virus.

Det skriver Windowscentral.

”Denne generiske detektion for mistænkelig adfærd er designet til at fange potentielt ondsindede filer. Hvis du har downloadet en fil eller modtaget den via e-mail, skal du sikre dig, at den er fra en pålidelig kilde, før du åbner den,” meddeler Microsoft selv om fejlen.

Når brugere valgte at udføre handlinger for at ordne problemet, ville meddelelsen ikke forsvinde, og brugeren ville fortsætte med at modtage advarslen.

Problemet ser ud til at være forårsaget af Security Intelligence Update til Microsoft Defender Antivirus - KB2267602 Version 1.373.1508.0, meddeler mediet på baggrund af meddelelser fra Microsoft Support Forum.

Microsoft er kommet med en løsning på problemet. Windows-brugere bør søge efter tilgængelige opdateringer i Windows Sikkerhed og vælge den seneste, så bør problemet være ordnet.

Microsoft har nemlig udgivet Microsoft Defender-sikkerhedsintelligence-opdatering version 1.373.1537.0, og den bør indeholde løsningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere