Artikel top billede

(Foto: Apple)

Apple lancerer Apple Watch 8 med indbygget kropstermometer

En ny temperaturmåler betyder blandt andet at det nye Apple Watch Series 8 kan give kvinder større indblik i deres cyklus.

Udover det helt nye og voldsomme Apple Watch Ultra, lancerede Apple onsdag aften også et helt nyt Apple Watch Series 8, der takket været et helt nyt termometer, kan måle ændringer brugerens kropstemperatur

Om natten måler uret eksempelivs løbende brugerens kropstemperatur flere gange i løbet af en time, og næste morgen kan brugeren se udsving, som eksempelvis kan antyde om personen er syg.

Men sensoren er især interessant for kvinder, hvor uret med ved at overvåge ændringer i kroptemperaturen, eksempelvis kan det identificere afvigelser i brugerens cyklus eller identificere, hvornår vedkommende har ægløsning.

Kan registrere bilulykker

Den nye Apple Watch Series 8 ligner til forveksling det gamle Apple Watch Series 7, men udover termometeret udmærker det også ved at være udstyret med en ny funktion, der kan registrere, hvis brugeren er involveret i en bilulykke, hvorefter uret automatisk kan ringe op til alarmcentralen.

Apple Watch Series 8 har ligesom de tidligere år 18 timers batteritid, men takket være en ny low-power-mode kan batteritiden udvides til 36 timer.

Den nye Apple Watch Series 8 får en startpris på 3.899 i aluminiumsudgave, mens den tilsvarende model koster 4.899 kroner i udgaven med 4G.

Apple lancerede desuden en ny udgave af det billigere Apple Watch, der får en startpris på 2.399 kroner.