Artikel top billede

Microsoft og Sony skændes så det brager om Microsofts opkøb af spilgiganten Blizzard

Microsoft er gået med til at give en række indrømmelser til de britiske konkurrencemyndigheder i forbindelse med opkøbet af Activision Blizzard, men konkurrenten Sony beskylder Microsoft for at lyve.

Microsoft er fortsat i gang med at gennemføre opkøbet af spilselskabet Activision Blizzard i en gigantisk handel i omegnen af 500 milliarder kroner, men opkøbet huer ikke konkurrenten Sony, som beskylder Microsoft for løgne.

Det sker efter, den britiske konkurrencemyndighed Competition and Markets Authority (CMA) ikke var tilfreds efter en gennemgang af salget og derfor indstillede handlen til endnu en undersøgelses-runde.

Dette fik Microsoft til at erklære, at man ville komme med en række indrømmelser for ikke at skabe en unfair konkurrencesituation.

PlayStation-ejeren Sony og de britiske myndigheder har været skeptiske overfor, at Microsoft, som også ejer spilkonsollen Xbox, får en for stor konkurrencefordel ved også at købe en af de største spilproducenter.

"Microsoft har kun tilbudt, at Call of Duty forbliver på PlayStation i tre år efter, at den nuværende aftale mellem Activision og Sony slutter," siger PlayStations CEO, Jim Ryan, ifølge mediet Thurrott og fortsætter:

"Efter næsten 20 år med Call of Duty på PlayStation var Microsofts forslag utilstrækkeligt på mange niveauer og tog ikke højde for indvirkningen på vores spillere. Vi vil garantere PlayStation-spillere fortsat at have Call of Duty-oplevelse af højeste kvalitet, og Microsofts forslag underminerer dette princip."

Mediet skriver, at Microsofts Phil Spencer, som er chef for Xbox og Microsoft Gaming, har tilbudt Sony at beholde Call of Duty på PlayStation i fem år efter den nuværende aftale udløber.

Dette er dog ikke korrekt, siger Playstation-chefen, som ikke mener, at sådan et tilbud har været på bordet.

"Jeg havde ikke tænkt mig at kommentere på, hvad jeg opfattede som en privat forretningsdiskussion, men jeg føler et behov for at rette op på dette udsagn, da Phil Spencer bragte dette ind i det offentlige forum," lyder det fra Jim Ryan.

Frem og tilbage

Sony har tidligere ytret bekymring om handlen, mens Microsoft tidligere har svaret, at Sony solgte dobbelt så mange PS4-konsoller, som Microsoft solgte Xbox One-enheder, og derfor mener Microsoft ikke, at konkurrencesituationen bør vække bekymring, skriver mediet Winbuzzer.

Microsoft har også ifølge Winbuzzer beskyldt Sony for at betale udviklere for at have eksklusive rettigheder på spil, for at holde spillene væk fra Xbox Game Pass.

"Microsofts evne til at fortsætte med at udvide Game Pass er blevet hæmmet af Sonys ønske om at hæmme en sådan vækst," har Microsoft meddelt til de brasilianske konkurrencemyndigheder ifølge mediet og selskabet fortsætter:

"Sony betaler for 'blokeringsrettigheder' for at forhindre udviklere i at tilføje indhold til Game Pass og andre konkurrerende abonnementstjenester."

Microsoft uddyber dog ikke yderligere i forhold til, om der skulle foregå noget fordækt, inden for betaling for eksklusive rettigheder i spil- og streamingindustrien.