Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Ny stor sårbarhed fundet i Teams – men Microsoft vil ikke ordne det

Der er blevet opdaget en ny sårbarhed i Microsoft Teams, og den bliver nok ved med at være der.

Der er blevet opdaget en stor ny sårbarhed i Microsoft Teams, som er blevet opdaget af Cybersikkerhedsforskere fra Vectra Protect. Microsoft meddeler dog, at der ikke er behov for en rettelse af sårbarheden.

Det skriver mediet Thurrott.

"Vores forskning opdagede, at Microsoft Teams-appen gemmer autentificeringstokens i cleartext," forklarer Connor Peoples fra Vector Research ifølge mediet og fortsætter:

"Med disse tokens kan angribere antage tokenindehaverens identitet for alle handlinger, der er mulige gennem Microsoft Teams-klienten, herunder at bruge dette token til at få adgang til Microsoft Graph API-funktioner fra en angribers system. Endnu værre, disse stjålne tokens tillader angribere at udføre handlinger mod MFA-aktiverede konti, hvilket skaber en MFA bypass."

Sårbarheden findes i den indbyggede klient til Teams til Windows, Mac og Linux, som blev udviklet med computerprogrammet Electron.

Vector Research har kontaktet Microsoft, men tech-giganten kommer dog ikke til at rette fejlen nu, da metoden til at udnytte fejlen ikke høre under en akut fejl.

"Den beskrevne teknik opfylder ikke vores bar for øjeblikkelig service, da den kræver, at en angriber først får adgang til et målnetværk," forklarer en Microsoft-erklæring til Thurrott og fortsætter:

"Vi sætter pris på Vectra Protects partnerskab med at identificere og ansvarligt afsløre dette problem og vil overveje at løse [det] i en fremtidig produktudgivelse."

Vector Research anbefaler dog, at brugere benytter web-versionen af Teams, indtil fejlen er ordnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere