Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Ny stor sårbarhed fundet i Teams – men Microsoft vil ikke ordne det

Der er blevet opdaget en ny sårbarhed i Microsoft Teams, og den bliver nok ved med at være der.

Der er blevet opdaget en stor ny sårbarhed i Microsoft Teams, som er blevet opdaget af Cybersikkerhedsforskere fra Vectra Protect. Microsoft meddeler dog, at der ikke er behov for en rettelse af sårbarheden.

Det skriver mediet Thurrott.

"Vores forskning opdagede, at Microsoft Teams-appen gemmer autentificeringstokens i cleartext," forklarer Connor Peoples fra Vector Research ifølge mediet og fortsætter:

"Med disse tokens kan angribere antage tokenindehaverens identitet for alle handlinger, der er mulige gennem Microsoft Teams-klienten, herunder at bruge dette token til at få adgang til Microsoft Graph API-funktioner fra en angribers system. Endnu værre, disse stjålne tokens tillader angribere at udføre handlinger mod MFA-aktiverede konti, hvilket skaber en MFA bypass."

Sårbarheden findes i den indbyggede klient til Teams til Windows, Mac og Linux, som blev udviklet med computerprogrammet Electron.

Vector Research har kontaktet Microsoft, men tech-giganten kommer dog ikke til at rette fejlen nu, da metoden til at udnytte fejlen ikke høre under en akut fejl.

"Den beskrevne teknik opfylder ikke vores bar for øjeblikkelig service, da den kræver, at en angriber først får adgang til et målnetværk," forklarer en Microsoft-erklæring til Thurrott og fortsætter:

"Vi sætter pris på Vectra Protects partnerskab med at identificere og ansvarligt afsløre dette problem og vil overveje at løse [det] i en fremtidig produktudgivelse."

Vector Research anbefaler dog, at brugere benytter web-versionen af Teams, indtil fejlen er ordnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital