Artikel top billede

(Foto: PR)

Streaming: Netflix slukker lysene i Europa

Fra 28. oktober fortæller en helt ny filmatisering af den klassiske bog om 1. Verdenskrig Intet nyt fra Vestfronten om gru og meningsløs krig.

Den britiske udenrigsminister Sir Edward Grey havde som bekendt ret, da han ved udbruddet af 1. Verdenskrig forudså, at "The lamps are going out all over Europe, we shall not see them lit again in our life-time.”

De følgende fire års masseslagteri skræmte de vestlige regeringsledere så meget, at de siden gav Hitler lidt for god tid og plads til at bygge sit Tusindårsrige.

En af de allerbedste fortællinger om skyttegravskrigens rædsler er stadig Intet nyt fra Vestfronten af den tyske veteran Erich Maria Remarque. Den var også blandt de første bøger, der røg på bålene, da nazisterne kom til magten.

Historien er siden filmatiseret flere gange, og 28. oktober kommer en helt ny udgave til Netflix.

Det er en tysk produktion, der havde premiere på Toronto International Film Festival i sidste måned og som udmærker sig ved – for første gang i mere end 40 år – at gøre historien tilgængelig for et moderne publikum med tidssvarende scenografi.

Ved begyndelsen af Intet nyt fra Vestfronten glæder den unge, tyske soldat Paul Baumer sig til snart at marchere sejrrigt mod Paris med sine kammerater.

I stedet havner de rædselsslagne og desillusionerede i mudrede og sygdomsbefængte skyttegrave, mens masseslagterierne fortsætter uden mål og med.

Undervejs krydsklippes til scener fra hovedkvarteret, hvor tyske politikere og generaler over fejlfrit poleret porcelæn og krystalglas skændes om, hvorvidt man skal klø på eller søge en fredelig vej ud af rædslerne, selv om det vil plette deres ulastelige renommé.

Se traileren til Intet nyt fra Vestfronten her.

Det tegner lovende. Skulle nogle stadig tænke, at livet er for kort til tyske krigsfilm, så er der i hvert fald talrige eksempler på det modsatte.

Tag blot Das Boot, Stalingrad og naturligvis Der Undergang.

Dertil skal nævnes den fremragende serie Unsere Mütter, unsere Väter (eng. Generation War) fra 2013. Serien lå i en periode på dr.dk, men er p.t. ikke umiddelbart til at finde online på streamingtjenester herhjemme.

Til gengæld kan den bestilles hjem på biblioteket, hvis man har mod på at håndtere noget så altmodisch som en DVD.

Titel: Intet nyt fra Vestfronten
Får premiere på Netflix 28. oktober




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere