Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Forsker i elektronisk krig: TikTok på folketingets telefoner er en kæmpe sikkerhedsrisiko

Det kinesiske sociale medie TikTok har fået en fremtrædende rolle under valgkampen, og flere medlemmer af Folketinget er blandt brugerne. Men det er en virkelig dårlig ide at installere TikTok på den telefon, medlemmerne har fået udleveret af Folketinget, siger en ekspert i elektronisk krig.

Det sociale medie TikTok er i forbindelse med valgkampen havnet på flere af de telefoner, medlemmer af Folketinget får udleveret, for flere af medlemmerne bruger mediet til at skaffe vælgere.

Men det er en virkelig dårlig ide at installere den kinesiske app på sådan en telefon, siger André Ken Jakobsen, adjunkt ved Institut for Statskundskab på SDU og forsker i hybrid krigsførelse og avanceret teknologi, til Radio4.

Ifølge ham får appen adgang til en meget stor mængde oplysninger fra den telefon, appen er installeret på, og politikerne risikerer, at oplysningerne havner hos det kinesiske styre.

“Der er det problem med den her app, at den får adgang til rigtig, rigtig mange ting. Det har været et problem i en årrække,” siger André Ken Jakobsen til Radio4.