Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Nedbrud i offentlige it-løsninger skal granskes: Venstre klar med millioner til digital haverikommission

En ny kommission skal granske problemfyldte offentlige it-projekter mener Venstre, der er klar til at tage afsætte 15 millioner kroner om året til kommissionen. Finansieringen skal hentes fra en ny digitaliseringspulje, som regeringen og støttepartierne vil etablere.

Der skal nedsættes en ny it-havarikommission, der skal granske nedbrud og problemer med offentlige it-projekter.

Det mener Venstre, der ifølge DR er klar til at afsætte 15 millioner kroner årligt til projektet.

Ideen om en digital havarikommission har været foreslået adskillige gange gennem de seneste år, og inspirationen er blandt andet hentet fra de havarikommisssioner, som undersøger togulykker og havarier til søs og i luftfarten.

Ifølge Christoffer Aagaard Melson, it-ordfører hos Venstre, skal behovet for en havarikommission også ses i lyset af en stigende cybertrussel mod Danmark.

“Det svarer til de penge, der er nedsat til den havarikommission, der kigger på tog og luftfart. Det er et udgangspunkt, men vi er villige til at diskutere, om det er det rigtige beløb,” siger it-ordføreren til DR.

Ifølge DR vil Venstre finde pengene fra en pulje på 125 millioner kroner, som regeringen og støttepartierne har afsat til en helt ny digitaliseringsfond.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere