Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR / Steve Clarke)

Sådan vil Microsoft optimere din Windows 11 med det nye PC Manager

Microsoft er ved at udvikle et Windows-systemoptimeringsprogram kaldet Pc Manager, der kombinerer eksisterende Windows-værktøjer i én grænseflade.

Tech-giganten Microsoft har lanceret et nyt Windows 11-værktøj kaldet PC Manager, der tilbyder optimerings- og ydeevneværktøjer.

Det betyder, at der er gode nyheder for brugere, der ønsker at styrke og optimere ydeevnen på sin Windows-pc.

Det skriver medierne Winbuzzer og Bleepingcomputer.

Derfor kan brugere – i hvert fald ifølge Microsofts ambition – snart kan droppe tredjepartsværktøjer såsom CCleaner, skriver medierne.

PC Manager tilbyder en række funktioner såsom rensning af midlertidige filer, håndtering af opstartsapps og overvågning af ressourcer.

Der er dog også en anden funktion ved Pc Manager, og det er – som Microsoft så ofte prøver på – at rykke brugere over til Edge-browseren.

I PC Manager-applikationen siger Microsoft, at Edge er den anbefalede browser til optimal ydeevne i forhold til Windows 11 og pc’en, skriver Winbuzzer.

Det nye program er blevet tilgængeligt, men blot til det kinesiske marked indtil videre.

PC Manager er delt op i fire hovedfunktioner: Deep clean, håndtering af store filer, håndtering af apps og overblik over lagerplads.

Winbuzzer skriver, at Microsoft tilbage i 2019 droppede CCleaner, som er den tætteste konkurrent til PC Manager, fra deres Support Forum-netværk, og censurerede omtaler af programmet af sikkerhedsmæssige bekymringer.

En måned senere bekræftede cybersikkerhedsfirmaet Avast en kritisk fejl i CCleaner. I 2020 klassificerede Microsoft Defender værktøjet som en potentielt uønsket applikation (PUA).

I begyndelsen af ​​året var CCleaner dog igen tilgængelig fra Microsoft Store.