Artikel top billede

Parlaments-afstemning suspenderet efter cyberangreb i Slovakiet

I Slovakiet er parlamentet blevet nødt til at skrotte en afstemning om 75 punkter, da den politiske højborgs digitale arbejdsgange er blevet lagt ned af hackere. Selv parlamentets cafeteria kan ikke arbejde.

Det slovakiske parlament suspenderer nu en afstemning i parlamentet efter et formodet cyberangreb har lukket valg-it-systemerne ned.

Det fortæller parlamentets formand, Boris Kollar ifølge Reuters.

"Vi har identificeret en cybersikkerhedshændelse... Der kommer et signal fra et punkt, som blokerer vores systemer, computere, vi kan ikke engang betjene lovgiverne i vores cafeteria," fortalte Kollar til journalister i en tv-transmitteret briefing.

"Vi skal ikke stemme i dag... (Vi er nødt til) at finde ud af, hvor den er ramt, eller om det er en funktionsfejl," udtalte han.

Lokale medier i Slovakiet rapporterer, at parlamentssamlingen skal samles igen 8. november. Her vil der være i alt 75 lovforslag på dagsordenen.

Også Slovakiets nabo Polen har oplevet nedbrud. Her var hjemmesiden for parlamentets overhus, Senatet, nede torsdags 20. oktober - også på grund af hackerangreb.

Europa-Kommissionen foreslog i sidste uge at intensivere foranstaltningerne til at beskytte dens kritiske infrastruktur, herunder digitale netværk og energinetværk, da EU-lande hjælper Ukraine med at forsvare sig mod Ruslands invasion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere