Artikel top billede

Parlaments-afstemning suspenderet efter cyberangreb i Slovakiet

I Slovakiet er parlamentet blevet nødt til at skrotte en afstemning om 75 punkter, da den politiske højborgs digitale arbejdsgange er blevet lagt ned af hackere. Selv parlamentets cafeteria kan ikke arbejde.

Det slovakiske parlament suspenderer nu en afstemning i parlamentet efter et formodet cyberangreb har lukket valg-it-systemerne ned.

Det fortæller parlamentets formand, Boris Kollar ifølge Reuters.

"Vi har identificeret en cybersikkerhedshændelse... Der kommer et signal fra et punkt, som blokerer vores systemer, computere, vi kan ikke engang betjene lovgiverne i vores cafeteria," fortalte Kollar til journalister i en tv-transmitteret briefing.

"Vi skal ikke stemme i dag... (Vi er nødt til) at finde ud af, hvor den er ramt, eller om det er en funktionsfejl," udtalte han.

Lokale medier i Slovakiet rapporterer, at parlamentssamlingen skal samles igen 8. november. Her vil der være i alt 75 lovforslag på dagsordenen.

Også Slovakiets nabo Polen har oplevet nedbrud. Her var hjemmesiden for parlamentets overhus, Senatet, nede torsdags 20. oktober - også på grund af hackerangreb.

Europa-Kommissionen foreslog i sidste uge at intensivere foranstaltningerne til at beskytte dens kritiske infrastruktur, herunder digitale netværk og energinetværk, da EU-lande hjælper Ukraine med at forsvare sig mod Ruslands invasion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere