Artikel top billede

Ny smart Gmail-funktion på vej til din indbakke: Hjælper dig med at få overblik over dine indkøb

Gmail er på vej med en ny funktion, der lader dig holde styr på dine forsendelse.

Der kan være gode nyheder på vej til dig, der gerne vil have overblik over dine online julegave-indkøb.

For netop som julehandlen står for døren introducerer Google nu en ny lille smart funktion i Gmail, der betyder, at du kan få overblik over leveringsstatusen på dine online-indkøb, når du scroller gennem din indbakke.

Den nye funktion betyder, at ordrebekræftelserne i indbakken vil blive forsynet med en lille grøn status-linje, der er placeret lige under emnelinjen. Den vil være synlig på et prominent sted i din indbakke, og give dig overblik over, hvor langt ordren er - og hvornår den forventes at ankomme.

Vælger du at åbne den enkelte mail vil Gmail tilmed vise dig dig en mere detaljeret ordrestatus ovenover e-mailen.

Automatiseret proces

Det nye funktion fungerer på den måde, at Gmail ved at bruge det tracking-nummer, der er oplyst i mailen, gennem en automatiseret procesløbende tjekker statussen på din ordre.

Google oplyser dog, at den nye funktion kræver, at du aktivt tilvælger den, når den bliver udrullet.

I de kommende uger vil der således dukke en popup-besked op på din Gmail, hvor du kan aktivere, hvis du ønsker det. Fortryder du dit valg, kan du fjerne funktionen i indstillings menuen.

Google oplyser, at funktionen i første omgang virker med alle de store amerikanske leveringsfirmaer, hvad det betyder for danske kunder er endnu uvist.

Men der findes allerede i dag adskillige apps, der kan holde styr på dine leveringer og som virker upåklageligt med danske og europæiske pakkefirmaer.