Artikel top billede

(Foto: © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved. / Courtesy of 20th Century Studios)

Efterfølger til filmhistoriens største succes er lige på trapperne

Avatar 2: The Way of Water får premiere 15. december og bliver – baseret på spritny trailer – ufatteligt flot og med både vilde våben, modige indfødte og spektakulære havdyr.

Der havde givetvis været gode penge at tjene, hvis man i 1982 havde satset sparegrisens indhold på, at instruktøren af horrorstinkeren ”Piranha II: The Spawning” i de kommende årtier ville stå bag nogle af historiens mest elskede og succesfulde film.

Men efter sin tvivlsomme debut har James Cameron slået sit navn fast med bl.a. Titanic, Aliens og de to første Terminator-film. Samt – ikke mindst – i 2009 med Avatar, der med en samlet indtjening på 2,85 milliarder dollar er filmhistoriens til dato største kassesucces.

Nu kommer endelig Avatar 2: The Way of Water, der endnu engang handler om kampen mellem brave blå indfødte og lede marineinfanterister med tunge våben på planeten Pandora.

I sidste uge kom så den officielle trailer, og det vil være en svær underdrivelse at betegne den som ganske pæn. Det er til gengæld svært at udlede meget andet om handlingen, end at det endnu engang er Team Blue vs. Team Human.

Men denne gang foregår en stor del af filmen omkring og under vandet, der er den dybhavsdykkende Camerons foretrukne element.

Mange af skuespillerne fra forgængeren vender også tilbage, blandt andet Sam Worthington, Zoe Saldaña og Sigourney Weaver.

Sidstnævnte spiller dog en lidt anden rolle – nemlig som adoptivdatter af hovedpersonerne Jake og Neytiri – da Weavers karakter ikke overlevede strabadserne sidste gang, men fik sin livskraft opsuget af et spirituelt anlagt træ.

Avatar 2: The Way of Water har dansk biografpremiere 15. december, og der er yderligere tre Avatar-film i støbeskeen, som efter planen får premiere i henholdsvist 2023, 2025 og 2027.