Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elektronikbutik i Vestegnen sætter nordisk omsætningsrekord / SpaceX køber den store reklamepakke hos Twitter / Solana bliver det første store krypto-offer for FTX’ kollaps

Morgen-briefing: Elektronikbutik i Vestegnen sætter nordisk omsætningsrekord / SpaceX køber den store reklamepakke hos Twitter / Solana bliver det første store krypto-offer for FTX’ kollaps

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 14. november.

Morgenens nyhedsanretning, serveret af Niels de Boissezon, kommer omkring blandt andet en nordisk omsætningsrekord, kryptokrak og et markant kursskifte hos Elon Musks SpaceX raketforetagende

Elektronikbutik i Vestegnen sætter nordisk omsætningsrekord

Elektronikkædens Powers nyeste butik har denne weekend sat rammen om en ny nordisk rekord.

På åbningsdagen for butikken i Ishøj kunne der mønstres en omsætning på hele 36 millioner kroner, hvilket ifølge Powers direktør Jesper Boysen er en ny omsætningsrekord for Norden:

”Vi har omsat for 36 millioner kroner på åbningsdagen. En rekordomsætning ikke bar i Danmark, men i hele Norden,” noterer han på det sociale medie LinkedIn.

Bag opbuddet er blandt andet en satsning på TikTok-stjerner, som indgik i et liveevent på det sociale medie, som på fem timer tiltrak 2,2 millioner likes.

Butikken, som ligger i Ishøj, kunne over hele weekenden mønstre en omsætning på i alt 47 millioner kroner, siden åbning klokken 06.00 den 11. november 2022.

SpaceX køber den store reklamepakke hos Twitter

Elon Musks raket- og teknologivirksomhed SpaceX køber stort ind af annonceplads hos sit nye søsterselskab, Twitter, som Elon Musk erhvervede i en tumultarisk handel i begyndelsen af november.

Marketing-kampagnen, som SpaceX investerer i, skal promovere selskabets Starlink-tjeneste for satellit-baseret internet hos de australske og spanske Twitter-brugere.

Det skriver finansmediet CNBC.

Annoncepakken er et såkaldt ’takeover’, som typisk løber op i en kvart million dollar for topplaceringen på Twitters sider igennem et helt døgn.

SpaceX plejer ikke at købe annonceplads hos Twitter, skriver mediet, og en kampagne er ikke nok til at gøre op for de flere store annoncører, som har indstillet annonceringen på platformen siden Elon Musk overtog Twitter.

Twitters omkostninger er eksploderet siden opkøbet. I følge Elon Musk bløder virksomheden fire millioner dollar dagligt, svarende til omkring halvanden milliard om året.

Solana bliver det første store krypto-offer for FTX’ kollaps

Den tidligere fremadstormende kryptovaluta Solana bliver en af de første kryptovaluta-ofre ovenpå det spektakulære kollaps af krypto-børsen FTX den 8. november.

Ovenpå sidste uges afvikling af børsen, er Solanas værdi drattet med næsten to tredjedele, skriver finansmediet The Street.

Faldet rammer en valuta, som i forvejen var svækket siden det toppede til en værdi 260 dollar den 6. november. I dag handles Solana til blot 14 dollar – blot fem procent af værdien for et år siden.

Bag Solanas deroute er, at kryptovalutaen er bundet op på Serum, en likviditetsplatform, som muliggør Solana platformens høje transaktionshastighed og lave transaktionsomkostninger.

Serum er dog stiftet af FTX’ grundlægger Sam Bankman-Fried og FTX’ kvaler frygtes at være forbundet med platformen, som gennemfører transaktioner for 32 milliarder dollar årligt.

Nu trækker Kaspersky stikket til sin russiske VPN-tjeneste

It-sikkerhedsvirksomheden Kaspersky indstiller driften og salg af sine VPN-produkter i Rusland denne uge.

Det oplyser selskabet på sin russiske blogside.

Fra den 15.november, vil dele af selskabets tjenester indstilles.

Det Moskva-baserede sikkerhedsvirksomhed forsikrer dog sine kunder, at udfasningen sker gradvist, for at sikre kontinuitet. Tjenester såsom Kaspersky Secure Connection vil forblive tilgængelige til og med december 2022.

Et-årige forudbetalinger vil samtidig få lov til at løbe ud, altså frem til senest udgangen af 2023.

Et væld af de sikrede internet-forbindelse, som VPN-tjenester tilbyder, er blevet forbudt i Rusland. I juni 2021 og senere i december blev 15 af landets ledende VPN-tjenester lukket på foranledning af den russiske internet-myndighed Roskomnadzor, skriver Bleepingcomputer.