Artikel top billede

IT-Branchen: Antallet af ledige it-stillinger i Danmark falder

Antallet af ledige it-stillinger i Danmark fortsætter med at dykke.

For niende måned i træk falder antallet af ledige it-job i Danmark.

Ifølge en sammentælling fra brancheorganisationen IT-Branchen blev der i oktober opslået 1.714 it-stillinger herhjemme - samme niveau som i foråret 2021.

Det er niende måned i træk, at antallet af opslåede it-stillinger falder.

“Dermed er antallet af it-stillinger faldet i måneder i træk - samlet med cirka 500 stillinger,” lyder det fra IT-Branchen.

Ifølge brancheforeningen er der dog ‘ingen grund til panik’ over det faldende antal udbudte it-stillinger.

For niveauet er ‘fortsat rimeligt højt,’ som IT-Branchen formulerer det.

“Siden 2010 har der været en støt stigende efterspørgsel på it-folk. Det er den trendudvikling, jobmarkedet nu er vendt tilbage til efter nogle coronaår med en særlig høj efterspørgsel på it-kompetencer,” lyder det.

IT-Branchen peger dog samtidig på, at efterspørglsen efter eksempelvis udviklings- og projektfolk i it-branchen er under opbremsning.

“På samme måde som digitaliseringen prioriteres i opgangstider, ser vi også, at investeringer i innovation og nyudvikling i forhold til it-projekter er noget af det første, der bliver sat på hold, når virksomhederne er nervøse for en eventuel recession,” lyder det fra direktør Natasha Friis Saxberg.

I den seneste tid har en lang række it-virksomheder indført ansættelsesstop i forskellig grad - og nogle endda varslet fyringsrunder og kapacitet-tilpasninger.